breaking news Νέο

Βουλή: Με 262 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς

Βουλή: Με 262 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς

Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία 262 βουλευτών η τροπολογία για την άδεια διαμονής σε μετανάστες.

Την τροπολογία που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά υπερψήφισαν λόγω κομματικής πειθαρχίας 157 βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναμενόταν άλλωστε, καταψήφισε. «Ότι είχα χρέος να πω το είπα. Και όποιος θέλει να το καταλάβει το κατάλαβε», ανέφερε στους δημοσιογράφους που τον είχαν περικυκλώσει.

Τη ρύθμιση στήριξαν βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς, ενώ εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, καταψήφισαν 32 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών και της Νίκης.

Απουσίαζαν από την ψηφοφορία ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης που φέρεται να είχε ενστάσεις και επέλεξε να απέχει, καθώς και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Πέτρος Δημητριάδης. «Παρών» ψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου.

Η τροπολογία προκάλεσε διαφωνίες και προβληματισμό στο εσωτερικό της ΝΔ. Ωστόσο, γαλάζιες διαρροές δεν αναμένονταν μετά την επιβολή κομματικής πειθαρχίας από την κυβέρνηση με τους βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά να διατύπωναν μεν τις ενστάσεις τους, ωστόσο δήλωναν ότι θα την ψηφίσουν.

Στη Βουλή διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία με ηλεκτρονική ψηφοφορία για το άρθρο της τροπολογίας, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της ρύθμισης είχαν τοποθετηθεί οι ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς ενώ καταψηφίζουν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής