breaking news Νέο

Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
  • Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Σε πανηγυρικό κλίμα, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, πραγματοποιήθηκε τo βράδυ της Δευτέρας (20/12) η ορκωμοσία του δημάρχου Βέροιας Κων/νου Βοργιαζίδη, που θα είναι η τρίτη, 5ετής πλέον θητεία του και των επανεκλεγέντων και νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων, που θα ξεκινήσει να μετράει από την αρχή του νέου έτους.

H τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, όπου το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων: Ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, εκπρόσωπος του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα, νυν και πρώην τοπικοί σύμβουλοι.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί η αγαστή και πολύχρονη συνεργασία του Δήμου με την τοπική εκκλησία στο νέο ξεκίνημα της. «Εύχομαι και ελπίζω στα χρόνια που έρχονται, η πόλη μας να εξελιχθεί θετικά και η ζωή όλων μας να είναι περισσότερη άνετη και ευχάριστη».

Σε ό,τι αφορά το τελετουργικό πρώτα ορκίστηκε ο δήμαρχος, ακολούθησε η ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με θρησκευτικό όρκο. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Για λίγα λόγια και πολύ δουλειά με στόχο πάντα το κοινό καλό για τη νέα θητεία, δεσμεύτηκε κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας ο Κων/νος Βοργιαζίδης. Αφού απηύθηνε πρώτα τις ευχαριστίες στους απερχόμενους συμβούλους, που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο και την τοπική κοινωνία και καλωσόρισε τους νέους εκλεγμένους, για την απόφασή τους να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία του τόπου και των συμπολιτών μας, μέσα από τη συμμετοχή τους στα συλλογικά όργανα του Δήμου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

« Η σημερινή μέρα έχει και για μένα προσωπικά, μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς σηματοδοτεί το ξεκίνημα της τρίτης συνεχόμενης θητείας μου στο αξίωμα του Δημάρχου Βέροιας.

Αποτελεί τη συνέχεια μιας διαδρομής που συμπληρώνει 9 χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας και τώρα συνεχίζει να μεγαλώνει, να ωριμάζει, να ανανεώνεται και να καινοτομεί, διατηρώντας πάντα τις ίδιες αξίες όπως στο ξεκίνημα, το 2014.

Όλοι μαζί ενώσαμε πάλι τις δυνάμεις μας και διεκδικήσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Βέροιας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη διασφάλισης της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης, των έργων και των υπηρεσιών της, με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του τόπου μας.

Οι πολίτες της Βέροιας αξιολόγησαν θετικά το έργο, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, που ως Διοίκηση αναλάβαμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, στην καρδιά της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Μέχρι σήμερα όχι απλά καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο υγιή, βιώσιμο και ανθεκτικό στον κυκεώνα των κρίσεων αλλά καταφέραμε να βελτιώσουμε την εικόνα και το κύρος του Δήμου Βέροιας με πυλώνα την σταθερότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Στο νέο δημιουργικό ξεκίνημα της δημαρχιακής μας θητείας θα στηριχθούμε στις ισχυρές βάσεις όσων έγιναν στο παρελθόν, αλλά και στις αρχές και αξίες που διαχρονικά υπηρετούμε.

Πάντα πίστευα ότι θεμελιώδης ρόλος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός φιλικού οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος. Για να το επιτύχουμε αυτό, καταρχάς επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε ένα δήμο λειτουργικό, διοικητικά και επιχειρησιακά ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πράσινη μετάβαση και η κλιματική αλλαγή.

Την επόμενη πενταετία συνεχίζουμε στην περίοδο εξωστρέφειας για την πόλη και το Δήμο μας. Επιδίωξή μας είναι η Βέροια να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης που έχω απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν, αυτό που έχω να υποσχεθώ είναι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την πόλη και τα χωριά μας.

Δεν θα σας δώσω υποσχέσεις που δεν μπορώ να υλοποιήσω. Δεν το έκανα ποτέ ως σήμερα. Λίγα λόγια και πολύ δουλειά έχουν αποδείξει την ποιότητα του έργου μας όλα αυτά τα χρόνια συμπόρευσης με τους δημότες. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά, με συνεννόηση και συνεργασία, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες. Με στόχο πάντα το κοινό καλό».

Στη συνέχεια παρέθεσε οικονομικά στοιχεία, αποδεικνύοντας ότι η διοίκηση κατάφερε να πολλαπλασιάσει τον προϋπολογισμό του δήμου και το τεχνικό τεχνικό πρόγραμμα, υλοποιώντας έργα άνω των 70.000.000 €, μειώνοντας παράλληλα τα χρέη, χωρίς τραπεζικό δανεισμό και αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στους στόχους της επόμενης πενταετίας, με τον σχεδιασμό να επικεντρώνεται στην εξασφάλιση ενός δήμου βιώσιμου και ανθεκτικού σε πιθανές μελλοντικές κρίσεις. Στη Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τόσο στην πόλη της Βέροιας όσο και στους οικισμούς, αναδεικνύοντας το Δημόσιο χώρο, αισθητικά και λειτουργικά και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καταθέτοντας νέες προτάσεις στα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν και οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας.

Στον πιο σύντομο, αλλά ουσιαστικό χαιρετισμό ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος» Κώστας Παλουκίδης, ανέφερε πως η παράταξή του θα ασκήσει μοναδική εποικοδομητική αντιπολίτευση. «Στη σωστή κατεύθυνση θα ψηφίζουμε και όταν λέμε όχι, θα εξηγούμε γιατί δεν ψηφίσαμε», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα δείτε μία αντιπολίτευση από το μακρινό μέλλον».

Για δίκαιη και σκληρή κριτική δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Εποχή - Αλλάζουμε» Θεόφιλος Κορωνάς. «Εμείς από την αντιπολίτευση δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε ακέραιοι στο καθήκον μας απέναντι σε κάθε κακή πρακτική» και χαρακτήρισε ατυχέστατη τη χρονική στιγμή τη συζήτηση για την αύξηση των δημοτικών τελών στην συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης, θεωρώντας ότι πρέπει να γίνει με την ανάληψη καθηκόντων του νέου δημοτικού συμβουλίου. Για δε τα στοιχεία που είχε παραθέσει νωρίτερα ο δήμαρχος για το ύψος των έργων, του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, απάντησε ότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα, φεύγοντας από τον Χώρο Τεχνών και πηγαίνοντας στο σπίτι ή στο χωριό του, παραδεχόμενος μάλιστα ότι σπάει το πρωτόκολλο του χαιρετισμού με αυτόν τον σχολιασμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Θεόφιλο Κορωνά κινήθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας», Παναγιώτης Χατζησάββας στο χαιρετισμό του. Αφού δεσμεύτευκε απέναντι στους πολίτες ότι η παράταξή του θα τηρήσει την υπόσχεσή της για μια μαχητική και λαϊκή αντιπολίτευση, αγωνιζόμενη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο στηλίτευσε την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής διοίκησης  που εξειδικεύεται και στους δήμους, πουλώντας όπως είπε, πανάκριβες υπηρεσίες στον πολίτη: «Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και μόλις ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει τη θητεία της η δημοτική αρχή και μέσα σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας, προχωρά σε μια απαράδεκτη και ανάλγητη από κάθε άποψη αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό που αγγίζει το 10%, όταν θα έπρεπε να μιλάμε για μείωση και ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής