breaking news Νέο

Απ. Βεσυρόπουλος : «Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίλυσης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες»

Απ. Βεσυρόπουλος : «Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίλυσης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες»

«Η υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, των μεγάλων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Η αποφασιστικότητα αυτή δεν πηγάζει μόνο από την στήριξη του κόμματος μας αλλά κυρίως από την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, πέρα από την αναπτυξιακή στόχευση του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε και σε νομοθετικές ρυθμίσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, όπως:

1ον) Η χορήγηση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της αποζημίωσης που προβλέπεται για το υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου για τις μετακινήσεις και τις διανυκτερεύσεις εκτός έδρας στο εσωτερικό.

2ον) Η παράταση της εφαρμογής του μέτρου για το Καλάθι του Νοικοκυριού μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

3ον) Η παράταση για ένα ακόμα χρόνο των συμβάσεων επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού, και πάσης φύσεως προσωπικού στα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας. 4ον) Η παραμονή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) γιατρών που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους σε συγκεκριμένες ειδικότητες (όπως για παράδειγμα η αναισθησιολογία, η πνευμονολογία και η ακτινολογία) στις οποίες υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Τόνισε επίσης, ότι επιλύονται ζητήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως:

- η δυνατότητα ανανέωσης της άδειας λαϊκής για τους πωλητές λαϊκών αγορών με διευκολύνσεις για την εξόφληση του ειδικού τέλους και

- η παράταση των ορίων ηλικιακής απόσυρσης από την κυκλοφορία ταξί, ειδικών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για να δοθεί η δυνατότητα αντικατάστασης και ανανέωσης του στόλου των οχημάτων που παρέχουν συγκοινωνιακό και μεταφορικό έργο, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των μεταφορών.

«Σε μια χρονιά με πολλαπλά και σημαντικά πολιτικά γεγονότα που επισφραγίστηκε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό νομοθετικό της έργο. Συνεχίζει στο δρόμο των καίριων αλλαγών και της επίλυσης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής