breaking news Νέο

Πρόγραμμα Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 28/12/23 – 3/1/24

Πρόγραμμα Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 28/12/23 – 3/1/24

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΛΟΓΕΡΑ (ΜΕΤΑΓΛ στα Ελληνικά)

THE NUTCRACKER AND THE MAGIC FLUTE

Προβολές στην αίθουσα 2: 

Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12 – Σάββατο 30/12 – Δευτέρα 1/1– Τρίτη 2/1 – Τετάρτη 3/1 στις 17.00

 

Σκηνοθεσία:      Viktor Glukhushin

Σενάριο:              Vasiliy Rovenskiy

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Η νεαρή Μαρί, κάνει μια ευχή: να γινόταν ένα θαύμα που θα την κάνει και πάλι μικρή και ξέγνοιαστη, σε έναν κόσμο όπου όλα είναι ομορφότερα.

Όμως, η ευχή της πιάνει κάπως υπερβολικά καλά! Η Μαρί συρρικνώνεται στο μέγεθος κούκλας, ενώ ταυτόχρονα όλα της τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Μια κούκλα καρυοθραύστης αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα είναι ένας πρίγκιπας με το όνομα Τζορτζ, ο οποίος μετατράπηκε σε παιχνίδι από ένα σκοτεινό ξόρκι της βασίλισσας των αρουραίων.

Στην περιπέτεια που ακολουθεί, η Μαρί, ο Τζορτζ και οι φίλοι τους, τα παιχνίδια, ταξιδεύουν στη μαγική χώρα των λουλουδιών με αποστολή να σώσουν τον κόσμο από τους ανθρώπους των αρουραίων - γιατί η ζωή χρειάζεται πάντα λίγη μαγεία!

TRIVIA

Ένα από τα εμβληματικότερα παιδικά παραμύθια, με την υπογραφή του συγγραφέα Ε.Τ.Α Χόφμαν, το οποίο ενέπνευσε τον σπουδαίο Τσαϊκόφσκι να γράψει το διάσημο μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» (βασισμένο στην εκδοχή της ιστορίας που έγραψε ο Αλέξανδρος Δουμάς) που απογείωσε τη φήμη του παραμυθιού, μεταφέρεται στον κινηματογράφο, αυτήν τη φορά σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο, περιπέτεια, καλοσύνη και πολλή, πολλή αγάπη. «Το παραμύθι μας, ευλογημένο μεταξύ άλλων και με τη μαγική μουσική του υπέροχου Τσαϊκόφσκι, μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της οικογένειας, τις οποίες μπορείς να βρεις σε κάθε απίθανο σημείο στη ζωή,» λέει ο σκηνοθέτης Βίκτορ Γκλουκούσιν. «Αν πιστεύετε στα θαύματα, τότε ξέρετε ότι αυτά μπορούν να συμβούν την παραμονή των Χριστουγέννων!».

Trailer: ">https://

ΓΟΥΟΝΚΑ (ΜΕΤΑΓΛ στα Ελληνικά )

Προβολές στην αίθουσα 1: 

Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12 – Σάββατο 30/12 στις 17.00

 

Σκηνοθεσία:      Paul King

Σενάριο:              Simon Farnaby, Paul King & Roald Dahl

Ηθοποιοί:            ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, Μαριάνθη Σοντάκη, Πέτρος Δαμουλής, Αποστόλης Ψυχράμης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Φώτης Πετρίδης, Ορέστης Χαλκιάς, Βάσια Ζαχαροπούλου, Πέγκυ Μανωλά, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Παπαστάθης, Χρήστος Θάνος, Θάνος Λέκκας, Ντίνος Σούτης

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ- ο Γουίλι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρο του. Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Γουίλι ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό… Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία.

Μεταγλωτισμένο Trailer: ">https://

 

 

AQUAMAN: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM

Προβολές στην αίθουσα 1: 

Πέμπτη 28/12 - Σάββατο 30/12 στις 21.15

Σε 3D (Τρισδιάστατη προβολή) Παρασκευή 29/12 στις 21.15

Προβολές στην αίθουσα 2: 

Δευτέρα 1/1 - Τρίτη 2/1 – Τετάρτη 3/1 στις 22.00

 

Σκηνοθεσία:      James Wan

Σενάριο:              David Leslie Johnson-McGoldrick, James Wan & Jason Momoa

Ηθοποιοί:            Dolph Lundgren, Randall Park, Jason Momoa, Ben Affleck, Temuera Morrison, Patrick Wilson, Vincent Regan, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό.

Trailer: ">https://

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ

Προβολές στην αίθουσα 1: 

Δευτέρα 1/1 - Τρίτη  2/1 – Τετάρτη 3/1 στις 17.00

Προβολές στην αίθουσα 2: 

Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12 - στις 18.45

Σάββατο 30/12 στις 21.45

 

Σκηνοθεσία:      Γιάννης Τσιμιτσέλης

Σενάριο:              Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Αγνή & Χάρης Χιώτης

Ηθοποιοί:            Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Γερονικολού, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας, Νικολέττα Βλαβιανού, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πάνος Σταθακόπουλος, Σπύρος Ντούγιας, Αριάδνη Βελλή, Στέλλα Μουρίκη, Στρατής Ζαχαρής, Κατερίνα Τσάβαλου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Trailer: ">https://  

ΦΟΝΙΣΣΑ

Προβολές στην αίθουσα 1: 

Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12 – Σάββατο 30/12 – Δευτέρα 1/1 – Τρίτη 2/1 – Τετάρτη 3/1 στις 19.00

 

Σκηνοθεσία:    Εύα Νάθενα

Σενάριο:          Κατερίνα Μπέη

Ηθοποιοί:        Όλγα Δαμάνη, Στάθης Σταμουλακάτος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

TRIVIA

Σκηνοθετικό σημείωμα

 

«Ο Α. Παπαδιαμάντης δεν έγραψε για να αποδείξει κάτι, αλλά για να υπηρετήσει το κοινό ελληνικό αίσθημα, τον παράξενο τρόπο των Ελλήνων, αυτόν τον τρόπο που σήμερα πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις, μπλεγμένοι στην άρνηση της ζωής και την αισθητικοποίηση του θανάτου. Ο άνθρωπος αυτός, δέχτηκε να σηκώσει ένα βάρος…». (Χρήστος Βακαλόπουλος) Από το Χάος στο Χαρτί

 

Το παραπάνω απόσπασμα αποτυπώνει την πρόθεση της ταινίας. Η ταινία αυτή δεν θα επιχειρήσει μια ποινική ή εγκληματολογική προσέγγιση. Θα εισχωρήσει στον τρόπο που ο Παπαδιαμάντης διείσδυσε στην ψυχή της ηρωίδας του- τρόπος, ως εκείνη τη στιγμή, πρωτοφανής λογοτεχνικά. Αυτός είναι 1ος βασικός άξονας της ταινίας.

 

Ο 2ος είναι το ιστορικό αποτύπωμα της εποχής γύρω στο 1900, σαν κοινωνική σφυγμομέτρηση. Η ιστορία, δηλαδή αυτό που πραγματικά συνέβαινε εκείνη την εποχή, είναι αυτό που δημιούργησε μια ηρωίδα σαν τη Φόνισσα. Για τους δύο αυτούς άξονες, τα υλικά που δανειζόμαστε προκειμένου να βάλουμε σε μεγεθυντικό φακό αυτό το αφήγημα- είναι τρία βασικά εργαλεία: η Ιστορία, η Κοινωνιολογία και η Ψυχιατρική -και τα τρία με σημερινά δεδομένα.

 

Το 1ο, η Ιστορία, έχει κάνει την αποτίμηση της όσον αφορά το 2ο, δηλαδή τις κοινωνικές δομές και τη θέση της γυναίκας τότε. Και τα δύο αυτά με ψυχαναλυτικά δεδομένα φωτίζουν την βαθύτερη ρίζα της δημιουργίας αυτής της ηρωίδας, που δεν είναι απλώς επινόηση του συγγραφέα της, αλλά μια αληθινή ηρωίδα λαϊκής τραγωδίας- και ως τέτοια θα την αναπαραστήσει η ταινία.

 

Το μητρικό στοιχείο στην ταινία (αυτό που λέμε σκυτάλη της ζωής), η καταδυναστευτική συνεξάρτηση στη σχέση μάνας-κόρης συνλειτουργεί ως αίτιο των φόνων και όσων διαδραματίζονται. Η θεσμοθετημένη προίκα για τις κόρες καταργήθηκε στην Ελλάδα το 1983. Ένα - ως σήμερα κρυμμένο μυστικό- κάλυπτε τις βρεφοκτονίες των κοριτσιών. Η ταινία επιχειρεί να το φέρει στο φως.

 

(Εύα Νάθενα)

Trailer: ">https://

 

 

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ

Προβολές στην αίθουσα 2: 

Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12 στις 21.00

Δευτέρα 1/1 - Τρίτη 2/1 – Τετάρτη 3/1 στις 19.00

 

Σάββατο 30/12 στις 18.45

 

Σκηνοθεσία:      Κώστας Χαραλάμπους

Σενάριο:              Κώστας Χαραλάμπους

Ηθοποιοί:            Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Τη στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

TRIVIA

Το πλέον ευπώλητο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Καπετάν Μιχάλης» ζωντανεύει για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη με τον Αιμίλιο Χειλάκη να ερμηνεύει τον ομώνυμο ήρωα.

 

 Μία υπερπαραγωγή που αναπαριστά πιστά την εποχή  με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας, που επιχειρεί να διαδώσει εντός και εκτός συνόρων το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Trailer: ">https://

 

POOR THINGS (Γιώργος Λάνθιμος)

Προβολές στην αίθουσα 1: 

Δευτέρα 1/1 – Τρίτη 2/1 – Τετάρτη 3/1 στις 21.15

(αναλυτικά το πρόγραμμα: www.cinestar.gr)

 

 

Σκηνοθεσία:      Yorgos Lanthimos

Σενάριο:              Tony McNamara & Alasdair Gray

Ηθοποιοί:            Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Trailer: ">https://

 

 

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr, περισσότερες πληροφορίες στο www.cinestar.gr και 2331022373.

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στον παρακάτω σύνδεσμο: www.cinestar.gr 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής