breaking news Νέο

Μία ακόμη επικίνδυνη εξέλιξη -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Μία ακόμη επικίνδυνη εξέλιξη  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες λίγες μέρες πριν βγει ο χρόνος στέλνει ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα σε μία εξαιρετικά εύφλεκτη περιοχή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πάνε ξανά  στο στόμα του λύκου όχι για τα συμφέροντα του λαού και την άμυνα της χώρας όπως προπαγανδίζουν, αλλά για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ισραήλ, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των Ελλήνων εφοπλιστών. Ετσι η κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» σε μια πολυεθνική ναυτική αποστολή από ...καθήκον απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο αντιμετωπίζει την πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή ως μια τεράστια ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Στο όνομα της «προστασίας της ναυσιπλοΐας», το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην περιοχή για να στηρίξει το Ισραήλ και να κατοχυρώσει τον έλεγχο των εμπορικών δρόμων απέναντι στους ανταγωνιστές του, κυρίως απέναντι στην Κίνα.

Και δεν είναι βέβαια η μόνη αποστολή εκτός συνόρων στην οποία συμμετέχουν ελληνικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό.Η Ελλάδα, ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, αλλά και με διμερείς συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι κυβερνήσεις με Ευρωατλαντικούς «συμμάχους», συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές και στηρίζει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.Για παράδειγμα, ελληνικές φρεγάτες περιπολούν σε μόνιμη βάση στη Μεσόγειο, ενταγμένες σε ΝΑΤΟικές αρμάδες για τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας ανοιχτά της Λιβύης και του Λιβάνου. Ελληνικές δυνάμεις υπάρχουν επίσης στο Κόσοβο και σε χώρες της Αφρικής.

Ο μεγάλος χαμένος από την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που μεγαλώνει, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων, είναι πάντα ο λαός.Πανάκριβο στρατιωτικό υλικό και πολύπειρο ανθρώπινο δυναμικό εξυπηρετούν εχθρικούς γι' αυτόν στόχους, αντί οι εξοπλισμοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι προσανατολισμένα αποκλειστικά στην άμυνα, στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.

Το αφήγημα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια είναι «εγγύηση» τάχα για τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, καταρρίπτεται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Οπως, για παράδειγμα, στα Ελληνοτουρκικά, όπου το παζάρι είναι εφ' όλης της ύλης, με το μισό Αιγαίο γκριζαρισμένο.Καταρρίπτεται όμως και από την πείρα της Ιστορίας. Πάμπολλα είναι τα παραδείγματα όπου η ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της ανέλαβαν αναβαθμισμένους ρόλους σε ιμπεριαλιστικά σχέδια στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος», με τον λαό πάντα να είναι το θύμα.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αν δεν βάλει με την πάλη του εμπόδια σ' αυτήν την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, στην οποία συντάσσονται «απνευστί» η κυβέρνηση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα. Διεκδικώντας εδώ και τώρα την ακύρωση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, να γυρίσουν όλες οι ελληνικές μονάδες από τις αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής