breaking news Νέο

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Ι. Μ. Αγίων Πάντων Βεροίας και στην Παναγία Σουμελά

  • Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Ι. Μ. Αγίων Πάντων Βεροίας και στην Παναγία Σουμελά
  • Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Ι. Μ. Αγίων Πάντων Βεροίας και στην Παναγία Σουμελά

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 28ης Δεκεμβρίου, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Παλατιτσίων υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά τη δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τους συνοδούς και αναφέρθηκε  στο πλούσιο έργο που επιτελούν οι αδελφές, οι οποίες πάντοτε παρέχουν αβραμιαία φιλοξενία και στους Αρχιερείς και σε όλους τους προσκυνητές που επισκέπτονται καθημερινά την Ιερά Μονή χωρίς να υπολογίζουν τον δύσβατο δρόμο. Επίσης εξέφρασε για ακόμη μία φορά τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή του και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Μητρόπολή μας προκειμένου να ομιλήσει στη σημερινή εσπερίδα των κατηχητών και των κυκλαρχών για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας, Όσιο Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.

Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Χριστοδούλη, καλωσόρισε και προσεφώνησε καταλλήλως τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και του ζήτησε να εύχεται στον Απόστολο Ανδρέα υπέρ της αδελφότητος των Αγίων Πάντων, ενώ ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα, διότι πάντοτε μεριμνά ώστε οι Άγιοι Αρχιερείς που έρχονται στην Αποστολική μας Μητρόπολη να επισκέπτονται και να ευλογούν και την Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τις αδελφές της Ιεράς Μονής τις ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και ευχήθηκε οι έφοροι και προστάτες τους, οι Άγιοι Πάντες, να προστατεύουν, να ενισχύουν και να ευλογούν τόσο τις ίδιες όσο και τους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Λίγο νωρίτερα ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων συνόδευσε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου, όπου προσκύνησαν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Σουμελιώτισας και έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής