breaking news Νέο

Εξόρμηση Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Μητροπόλεώς μας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

  • Εξόρμηση Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Μητροπόλεώς μας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
  • Εξόρμηση Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Μητροπόλεώς μας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Γραφείο Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεώς Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Η φετινή σύναξη συνδυάστηκε με μία εξόρμηση στη γειτονική Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στην οποία συμμετείχαν 150 νέοι από όλες σχεδόν τις ενορίες της Μητροπόλεως μας, συνοδευόμενοι από τον Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και ομάδα κληρικών της Μητροπόλεώς μας.

Αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και από τον Καθηγούμενο, Γέροντα Μάξιμο Κυρίτση, προσκύνησαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής και ξεναγήθηκαν στο εκκλησιαστικό μουσείο.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου στο Λιτόχωρο, όπου μέσα από εντυπωσιακές εικόνες ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή για τον Όλυμπο.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Κατερίνης, όπου προσκύνησαν και ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων ομίλησε στους νέους για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο.

Τέλος, στην αίθουσα του Ιερού Ναού παρατέθηκε τράπεζα σε όλους, όπου άπαντες απήλαυσαν την αβραμιαία φιλοξενία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου. Στη διάρκεια της τράπεζας νέες και νέοι, στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, ιερόπαιδες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου έψαλαν επίκαιρους ύμνους, τραγούδια και κάλαντα.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων με λόγους ευγνωμοσύνης ευχαρίστησε θερμά για την αβραμιαία φιλοξενία τον πνευματικό του υιό, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος διακόνησε επί είκοσι έτη ως Πρωτοσύγκελος της Αποστολικής Μητροπόλεως Βεροίας και άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της διαβάσεως του. Παράλληλα ευχαρίστησε και όλους τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, που κοπίασαν για την όλη διοργάνωση.

Με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος καλωσόρισε την εκκλησιαστική αποστολή, αναφέρθηκε στα προσκυνήματα της Πιερίας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα και τους συνεργάτες του που επέλεξαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους για τη φετινή σύναξη, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κληρικούς και λαϊκά στελέχη, με τα οποία συνδεόταν από τη διακονία του στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας και εν γένει στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής