breaking news Νέο

Απ. Τζιτζικώστας : «Πενταετία των μεγάλων αλλαγών για όλη την Κεντρική Μακεδονία»

  • Απ. Τζιτζικώστας : «Πενταετία των μεγάλων αλλαγών για όλη την Κεντρική Μακεδονία»
  • Απ. Τζιτζικώστας : «Πενταετία των μεγάλων αλλαγών για όλη την Κεντρική Μακεδονία»
  • Απ. Τζιτζικώστας : «Πενταετία των μεγάλων αλλαγών για όλη την Κεντρική Μακεδονία»
  • Απ. Τζιτζικώστας : «Πενταετία των μεγάλων αλλαγών για όλη την Κεντρική Μακεδονία»

Σε κλίμα συνεργασίας και «δι ανατάσεως της χειρός» εξελέγη χθες το πρωί το νέο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων που εξελέγησαν στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου από τις συνολικά έξι παρατάξεις.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Θεόδωρος Μητράκας, από την παράταξη «Αλληλεγγύη» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος στην ουσία ανανέωσε τη θητεία του, καθώς είχε εκλεγεί στη θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2022, αντιπρόεδρος η Κέλλυ Βαλταδώρου από την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» του Χρήστου Παπαστεργίου και γενικός γραμματέας ο Γιώργος Χαβατζάς, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Στήριξη στα μέλη του προεδρείου έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι από πέντε παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο, συγκεκριμένα οι: "Αλληλεγγύη", με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, "Πράξεις για τη Μακεδονία" με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου,"Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής το Σωτήρη Αβραμόπουλο, «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το Γιάννη Μυλόπουλο και η «ΣΥΝ-εργασία» με επικεφαλής το Βασίλη Ρόκο.

Στη συνέχεια το συμβούλιο εξέλεξε και τη νέα Περιφερειακή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από δέκα μέλη, εκ των οποίων έξι από τη διοίκηση και τέσσερα από την αντιπολίτευση.

Πρόεδρος αναμένεται να οριστεί ο νέος αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από τον Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα, μαζί με όλα τα ονόματα του νέου σχήματος διοίκησης.

Από τη συμπολίτευση εκλέχθηκαν οι Λευτέρης Κυρίζογλου, Βιβή Κουρτίδου, Στέργιος Μουρτζίλας, Σιμέλα Κυριακίδου – Τσιαλούκη, Νατάσα Σωτηριάδου, Θανάσης Λιακόπουλος και από την αντιπολίτευση οι Γιάννης Μυλόπουλος, Χρήστος Παπαστεργίου, Σταμάτης Παπουλίδης και Γιώργος Χαβατζάς.

 

Απ. Τζιτζικώστας : «Πενταετία σημαντικών αλλαγών»

Την εκτίμησή του ότι το νέο περιφερειακό συμβούλιο, σε αυτή την περιφερειακή θητεία θα μείνει στην ιστορία ως μια πενταετία σημαντικών αλλαγών για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία, τις Σέρρες και το Κιλκίς, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την εκλογή του προεδρείου, σημειώνοντας ότι οι περιφερειακές ενότητες θα πρωταγωνιστήσουν πανελλαδικά.

«Πιστεύω ακράδαντα στις δυνάμεις του τόπου, στις δυνατότητες των ανθρώπων μας και στο γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια τα πιο σημαντικά έργα που έχει δει ο τόπος μας, η Κεντρική Μακεδονία εδώ και πολλές δεκαετίες. Και βέβαια να ξεκινήσουμε νέα, έργα σημαντικά που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε η Κεντρική Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά στην ανάπτυξη, να αποτελέσει την πρωτεύουσα εξωστρέφειας για όλη την Ελλάδα» τόνισε ο περιφερειάρχης.

Μίλησε και για το στόχο της ΠΚΜ, τονίζοντας πως δεν είναι άλλος από το να «δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, πράσινη, έξυπνη και ανθρώπινη. Είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε τα επόμενα χρόνια τις πολιτικές και τις δράσεις μας.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι προφανές ότι θα κινηθούμε όλοι μαζί. Ναι, θα έχουμε διαφωνίες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό». Αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση, για την οποία είπε, με νέα πρόσωπα και νέες παρατάξεις μπορεί να είναι και θα είναι μια αντιπολίτευση χρήσιμη, εποικοδομητική που θα βοηθήσει και τη διοίκηση για να βελτιώνεται καθημερινά.

«Δεν χωρίζουμε το περιφερειακό συμβούλιο σε διοίκηση και αντιπολίτευση. Για μένα είμαστε μια ομάδα, μια ομάδα 61 ανθρώπων που θα δώσουμε τη μάχη για την Κεντρική Μακεδονία που όλοι οραματιζόμαστε και θέλουμε να δούμε. Ο καθένας από τον ρόλο του, αυτόν που ανέθεσαν οι συμπολίτες μας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Θα το δείτε όμως και στην πράξη. Η συναίνεση, η συνεννόηση και η συνεργασία για εμάς στη διοίκηση η είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Είναι το κλειδί για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.


Εξελέγη το νέο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
Εξελέγη το νέο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
Εξελέγη το νέο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής