breaking news Νέο

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας : Όταν το ΕΣΥ θα λειτουργεί με κανόνες της αγοράς!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας : Όταν το ΕΣΥ θα λειτουργεί με κανόνες της αγοράς!

Η απόλυση επικουρικού ιατρού στην ορθοπεδική κλινική του ΓΝΒ, χωρίς προειδοποίηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά από 3χρόνια συνεχούς υπηρεσίας είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής για την υγεία που λόγω μειωμένου προϋπολογισμού  δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η δικαιολογία ότι ο αριθμός των χειρουργείων είναι χαμηλός και δεν απαιτείτε η παρουσία του ιατρού, δεν ευσταθεί αφού η λίστα αναμονής της ορθοπεδικής κλινικής είναι 250 ασθενείς και ο κ. Πλιόγκας είχε απαιτήσει τον Σεπτέμβριο να περιοριστεί ο αριθμός των χειρουργείων ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση του προϋπολογισμού.

Φαίνεται ότι για την ηγεσία του υπουργείου υγείας αλλά και για τον κ. Πλιόγκα κριτήριο για την στελέχωση μιας κλινικής  του νοσοκομείου είναι η εξασφάλιση των εσόδων από την ανταποδοτική τους λειτουργεία και όχι από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Την ανάλγητη και αδίστακτη αυτή πολιτική καλούνται να εφαρμόσουν οι Διοικήσεις των νοσοκομείων που μάλιστα θα επιβραβεύονται με μπόνους στην διεκδίκηση της θέσης τους ενώ οι ασθενείς θα βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους για να πληρώσουν τον ιδιωτικό  τομέα και  οι υγειονομικοί θα είναι σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Απαιτούμε από την ηγεσία του υπουργείου υγείας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του ιατρού για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Και ζητούμε την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών χωρίς όρους και προυποθέσεις.

 

Τμήμα Υγείας

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής