breaking news Νέο

Δουλέψαμε 177 ημέρες για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές!

Δουλέψαμε 177 ημέρες για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές!

Περίπου τις μισές ημέρες του χρόνου απαιτείται να εργαζόμαστε για να πληρώνουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις μας για το κράτος.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσιάζει στην Ελλάδα τη μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, που είναι η ημέρα κατά την οποίαν που οι Έλληνες φορολογούμενοι απελευθερώνονται από το βάρος των φόρων, αν με τα χρήματα που κερδίζουν από την εργασία τους, έπρεπε, πριν καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, να αποπληρώσουν πρώτα τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Η έρευνα του Κέντρου δημοσιεύτηκε και αποτυπώνει μια μικρή βελτίωση της κατάστασης μέσα στο 2023. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ήρθε την 28η Ιουνίου – επτά ημέρες νωρίτερα σε σύγκριση με το 2022.  Βασική αιτία για το γεγονός  ότι πέρυσι εργασθήκαμε λιγότερες ημέρες για το κράτος σε σχέση με πρόπερσι, είναι η κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης από 1/1/2023.

Και η νέα χρονιά  δεν ξεκινάει πολύ αισιόδοξα, καθώς θα πρέπει να δουλέψουμε  μέχρι τις 27 Ιουνίου για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην εφορία.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι φόροι για να είναι αποδεκτοί και να δημιουργούν αίσθημα υποχρέωσης καταβολής, εκτός των άλλων, πρέπει να έχουν μια βασική ηθική αρχή: Να είναι ανταποδοτικοί. Έτσι το κράτος αποκτά το ηθικό έρεισμα να απαιτεί και να επιβάλλει την καταβολή τους.

Οι φόροι όμως στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι ανταποδοτικοί!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής