breaking news Νέο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση «FOOD EXPO 2024»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση «FOOD EXPO 2024»

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες για την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση “FOOD EXPO 2024”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου “ATHENS METROPOLITAN EXPO”, στα Σπάτα της Αττικής.

     Η “FOOD EXPO” αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στη χώρα μας, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Την περσινή χρονιά, η διοργάνωση της “FOOD EXPO 2023” κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς αποτέλεσε κορυφαίο σημείο συνάντησης του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότεροι από 31.300 επισκέπτες και 900 Hosted Buyers συναντήθηκαν με 1.300 κορυφαίους εκθέτες, έκλεισαν μαζί τους σπουδαίες επιχειρηματικές συμφωνίες ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για όλες τις τάσεις και προκλήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Ακόμα, μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τη γαστρονομική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, αναδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική των τροφίμων και ποτών στη χώρα μας και ενισχύοντας την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

          Στη “FOOD EXPO 2024”, 1.300 ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων και ποτών θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο χάρτη τροφίμων και ποτών για πελάτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Η “FOOD EXPO” θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά σταθερό πλαίσιο, ώστε τα προϊόντα της ελληνικής γης να συνεχίσουν να κατακτούν τον κόσμο. Πάνω από 4.000 έμποροι τροφίμων και ποτών (food traders) από 80 χώρες έχουν ήδη εντάξει στον προγραμματισμό τους τη διοργάνωση του 2024. Παράλληλα, 900 σημαντικοί αγοραστές θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος “Hosted Buyers” και θα πραγματοποιήσουν 13.500 συναντήσεις Β2Β με τους εκθέτες της. Ταυτόχρονα με τη φυσική παρουσία  στην έκθεση και κατά τη διάρκειά της διεξαγωγής της, θα λειτουργήσει και η ψηφιακή της πλατφόρμα, η οποία θα συνδέσει on line τους εκθέτες της “FOOD EXPO” με σημαντικούς ξένους, αλλά και Έλληνες αγοραστές.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής θα συμμετάσχει στο μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για έβδομη φορά θα συμμετάσχει στην έκθεση “FOOD EXPO” με φυσική παρουσία, μετά τη δυναμική της συμμετοχή στη “FOOD EXPO 2023”. Στόχος της συμμετοχής της ΠΚΜ είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Η Περιφέρεια στοχεύει στην καλύτερη δυνατή δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, με τρόπους που την καθιερώνουν ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα παγκόσμιας απήχησης. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά  αναμένεται να αποτελέσει  ισχυρό εργαλείο του marketing για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.         

          Για τη συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τύπου «νησί» στο Hall 1, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

          Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, παρέχονται σε όλους τους εκθέτες ηλεκτρονικές προσκλήσεις, κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της Έκθεσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θέσεις στάθμευσης, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου, ιατρείο, κινητή μονάδα (ασθενοφόρο), σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, κλιματισμός, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τη “FOOD EXPO”. Ειδικά για τους οινοποιούς παρέχονται ποτήρια, πάγος, πτυελοδοχείο, σαμπανιέρα και συμμετοχή στις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας. Στις εισόδους 1 και 2 (πλησίον του HALL1 και HALL4 αντίστοιχα) παρέχονται υπηρεσίες υποδοχής επισκεπτών με δύο γραμματείες, για την άμεση καταγραφή των επαγγελματιών που προσέρχονται στην έκθεση με τη χρήση σύγχρονης μηχανοργάνωσης.

          Επιπλέον, προβλέπεται η παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας στον κατάλογο εκθετών της “FOOD EXPO”, με αναλυτική προβολή όλων των επιχειρήσεων και η συμμετοχή των εκθετών της Περιφέρειας στις Β2Β συναντήσεις με ξένους αγοραστές καθώς και η παρουσίαση των εκθετών στο site της έκθεσης.

          Παράλληλα, σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και ψηφιακές (digital) συναντήσεις με αγοραστές από  την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση.

          Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση στο “Mediterranean Gastronomy Forum”, όπου, σε συνεργασία με διακεκριμένους chefs, θα παρουσιαστούν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας χρησιμοποιώντας τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και την προβολή της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας.

          Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κ.λπ.) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

        Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-19:00, Δευτέρα 10:00-18:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.

          Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024.       

          Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

          Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή),  2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου).

 

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής