breaking news Νέο

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στην 37χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της στο Μακροχώρι

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στην 37χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της στο Μακροχώρι

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε κατά της 37χρονης που κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της στo Mακροχώρι Ημαθίας.

Η μητέρα οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει.

Σημειώνεται ότι η 37χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, η βρεφοκτόνος είναι επικουρική συμβασιούχος νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και ήταν σε άδεια λοχείας για τη γέννηση του μωρού, το οποίο και δολοφόνησε.

 

Η ιατροδικαστική έκθεση

Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην στομική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα στο 6 μηνών βρέφος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που διενεργήθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

 

Οδύνη στην κηδεία του βρέφους

H κηδεία του βρέφους πραγματοποιήθηκε χθες στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπως τη γνωρίζουμε καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στη διαδικασία υπήρξαν και κάποια απρόοπτα καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής