breaking news Νέο

Μέτρα τώρα για την ακρίβεια : Ας μην προσβάλλει η κυβέρνηση και τη νοημοσύνη μας! -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Μέτρα τώρα για την ακρίβεια : Ας μην προσβάλλει η κυβέρνηση και τη νοημοσύνη μας!  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Μέτρα που κυριολεκτικά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών, αποτελούν τα μέτρα  για την ακρίβεια, με τα οποία επιχειρεί η κυβέρνηση να εμφανιστεί ότι την καταπολεμά.

Κι αυτό γιατί - το λένε και μόνοι τους άλλωστε - και αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο να... συγκρατήσουν την αύξηση των τιμών. Αύξηση που αναμένεται και το 2024 να πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και να απλωθεί σε περισσότερες από 100 κατηγορίες προϊόντων με ανατιμήσεις έως και 10%, σε σχέση με το 2023. Δηλαδή, τα λαϊκά νοικοκυριά θα συνεχίσουν να πληρώνουν χρυσάφι για τα ελάχιστα απαραίτητα, ενώ θα εξακολουθήσουν να κόβουν από παντού για να μπορέσουν να βγάλουν τον μήνα, με τις τιμές να αυξάνονται παραπέρα αλλά με μειωμένη ταχύτητα, ενώ οι καθηλωμένοι μισθοί και η φοροαφαίμαξη δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο και στραγγαλίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Την ώρα λοιπόν που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την κούρσα της ακρίβειας εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια και που οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ εκτινάσσουν τα κέρδη τους, ο Κυρ. Μητσοτάκης έτριξε τάχα τα δόντια στα μονοπώλια με επιχιερήματα του τύπου «η Ελλάδα δεν είναι "μπανανία"» και «ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», ισχυρίστηκε μάλιστα πως «τα νέα μέτρα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις», που «έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική αγορά», οι οποίες είναι «εντονότερες λόγω της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης», ενώ μίλησε για «προστασία του καταναλωτή» και για «εύρυθμη λειτουργία της αγοράς». Αυτά όταν είναι η ίδια η λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς σε όλες της τις πλευρές εκείνη που εκτοξεύει τις τιμές και αποδεκατίζει το λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ "παίζει" με το "πλαφόν" σε ορισμένα εμπορεύματα που, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη κι αν οδηγήσει σε κάποιες ελάχιστες μειώσεις, την ίδια στιγμή θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις σε άλλα. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το 1/4 της τιμής στο σούπερ μάρκετ και πάνω από το 65% της τιμής της βενζίνης είναι οι άδικοι, έμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι καταναλωτές στο κράτος, φόρους που εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ για να διασφαλίζει τα ματωμένα πλεονάσματα. Χαρακτηριστικό ακόμα της κυβερνητικής κοροϊδίας είναι πως τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι το 0,1% του ετησίου τζίρου τους, που αποδεικνύει πως ακόμα και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την πάλη των εργαζομένων, απαιτώντας τώρα, μεταξύ άλλων μέτρα ανακούφισης όπως, κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων, σύγκρουση με την "πράσινη" πολιτική της ΕΕ που εκτοξεύει τις τιμές στην Ενέργεια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής