breaking news Νέο

Ενημερωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας στο Δημόσιο ΙΕΚ Αριδαίας

Ενημερωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας στο Δημόσιο ΙΕΚ Αριδαίας

Διαδικτυακή ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης πραγματοποίησαν, κατόπιν πρόσκλησης, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, σε σπουδαστές/-τριες του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας. Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Ψυχοπαθολογία της ειδικότητας Βοηθών πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες ενημερώθηκαν για τις μορφές της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, τα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με την 4η ετήσια έκθεση για τη βία κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ρόλο των τρίτων προσώπων-θεατών, το νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο, το οποίο εξυπηρετεί δια ζώσης και τηλεφωνικά και γυναίκες, οι οποίες διαμένουν στο ν. Πέλλας.

 Έχοντας ως στόχο  την πρόληψη, την πληροφόρηση και την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας, η παρέμβαση προκάλεσε προβληματισμό και  ευαισθητοποίηση.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής