breaking news Νέο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΗΓΕΜΟΝΑΣ - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΗΓΕΜΟΝΑΣ - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Απορία 1η:

Υπάρχει πουθενά στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  επιβολή κομματικής πειθαρχίας από τον πρόεδρο για οποιαδήποτε  ψηφοφορία σημαντική ή όχι , χωρίς να υπάρχει απόφαση συλλογικού οργάνου; Μέχρι τώρα ισχύει ότι τα συλλογικά όργανα που έχουν την ευθύνη σε κάθε τομέα κομματικής δράσης , μετά από επεξεργασία , μελέτη του αντικειμένου τους παίρνουν τις αποφάσεις και τις προωθούν στα μέλη , στελέχη, για την υλοποίηση τους. Όποιος δεν συμμορφώνεται με την απόφαση και ενεργεί προσωπικά παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας , όπου αυτή μόνο εξετάζει την κάθε παραβίαση του καταστατικού.

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος  παρακάμπτει το καταστατικό , δεν θέλω να πιστεύω ότι το αγνοεί ,- η άλλη ήταν όταν έβαλε στην Κ.Ε ζητήματα διαγραφών στελεχών που μπορεί όντως  να είχαν μία αντικομματική συμπεριφορά με τις χυδαιολογίες που εξέπεμπαν από τα πετσωμένα Μ.Μ.Ε σε βάρος του προσώπου του , όμως δεν ήταν αρμόδια αυτή να επιληφθεί του ζητήματος .Προφανώς δεν είναι τυχαία !Μήπως είναι αφετηρία κάποιας πολιτικής και οργανωτικής μετάλλαξης του κόμματος στην κατεύθυνση της «αρχής ενός ανδρός»;;Πρόεδρε λάθος πόρτα άνοιξες!!

 Εδώ φέρουν σοβαρή ευθύνη και τα στελέχη που τον περιβάλουν και απαρτίζουν την λεγόμενη ηγετική ομάδα. Πρέπει να τον προστατεύσουν από τέτοιες κακοτοπιές και αυθαιρεσίες. Σε κόμμα της αριστεράς είναι πρόεδρος και όχι διευθύνων σύμβουλος κάποιας επιχείρησης που μπορεί και μόνος του να παίρνει τις αποφάσεις για το μέλλον της. Το κόμμα έχει συγκεκριμένη οργανωτική δομή με τα όργανα του να παίρνουν τις αποφάσεις ,να τις προωθούν  , να ελέγχουν την υλοποίηση , και λογοδοτούν στα  μέλη του .Δεν νοούνται τέτοιες  αυταρχικές και διοικητικές συμπεριφορές  σ’ ένα κόμμα της αριστεράς.

Απορία 2η:

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί τόση επιμονή και σπουδή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Σαφώς είναι ένα ώριμο δημοκρατικό αίτημα που αγγίζει και τα ανθρώπινα δικαιώματα συμπολιτών μας .Όμως μέχρι να ανάγεται σε πρωτεύον υπάρχει διαφορά. Η ιεράρχηση των στόχων που βάζει η αριστερά εξαρτώνται από τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία .Είναι οι αντιθέσεις που κυριαρχούν και  καθορίζουν στο που θα επικεντρωθεί το κόμμα .Σήμερα  υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία: ακρίβεια , ανεργία, παντελής έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το ΕΣΥ «να πνέει τα λοίσθια» ,την απαξίωση της δωρεάν παιδείας και με έναν μακρύ κατάλογο ακόμα προβλημάτων που είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση τουλάχιστον της μεταπολιτευτικής περιόδου .Αυτός πρέπει να είναι ο κυρίαρχος στόχος, εδώ  να επικεντρωθούν οι προσπάθειες , πως θα συγκροτηθεί ένα κίνημα αντίστασης σ’ αυτήν την αντιλαική πολιτική και πως θα μετεξελιχθεί σε κίνημα ανατροπής. Φοβάμαι πέσαμε στην επικοινωνιακή παγίδα που έστησε η κυβέρνηση, αλλάζοντας την ατζέντα , αποπροσανατολίζοντας  τις συζητήσεις από τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας .Μπορεί και να είναι η απαρχή ενός ευρύτερου σχεδίου του συστήματος που θέλει να απομονώσει την αριστερά και να εμφανίσει στο προσκήνιο ένα κεντροδεξιό και ένα  ακροδεξιό κόμμα .Μην μας προκύψει «νέα Γαλλία»!!!Σκεφτείτε να περάσει στην κοινωνία σαν μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης!!Να δούμε τι άλλο θα μας προκύψει στη ζωή!!!

Απορία 3η:

Θα συνεχίσουν για πολύ ακόμη να «πυροβολούν» τα πόδια τους και να βάζουν «αυτογκόλ» ορισμένα στελέχη;;Έπαθαν πολιτικό «βέρτικο»; Το πρόβλημα που απασχολεί σήμερα την κοινωνία είναι σε ποια Ευρωομάδα θα ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Τρία πρωτοκλασάτα στελέχη δημοσιοποίησαν την πρόταση τους στην νέα περίοδο μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην ομάδα των ευρωσοσιαλδημοκρατών. Ποια η σκοπιμότητα της δημοσίευσης ;Γιατί δεν την κάνατε πρώτα στα όργανα που συμμετέχετε , ώστε να συμπεριληφθεί στις θέσεις για το συνέδριο , να συζητηθεί οργανωμένα και διεξοδικά , αφού  μόνο αυτό είναι αρμόδιο για να αποφασίσει .Δεν σκεφθήκατε ότι μπορεί να ανοίγατε τον ασκό του Αιόλου, και κάποιοι που θα διαφωνούσαν θα απαντούσαν , όπως και το έκαναν, και έτσι το κόμμα θα έμπαινε πάλι σε νέα περιδίνηση εσωκομματικής εσωστρέφειας; Και το χειρότερο ότι προσπάθησαν να το αιτιολογήσουν με το πρόσχημα ότι ο ένας θέλει ένα κόμμα διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας , ο άλλος για να γίνει μεγάλος ο ΣΥΡΙΖΑ , άλλος  ν’ αλλάξουμε για να γίνει μεγάλο το κόμμα κλπ !!!Δηλαδή για να γυρίσουν αυτοί που έφυγαν , για να ανακάμψει το κόμμα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στους ευρωσοσιαλδημοκράτες!!Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά!!!Μπορεί να σταθεί σαν ανάλυση και  σαν πρόταση; Ξεχάσαμε τι συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στο κόμμα , με τις ομαδοποιήσεις , τις φράξιες και οδηγηθήκαμε στην συντριβή;  Δεν νομίζετε ότι ακολουθείτε την ίδια «πεπατημένη» ;Μην υποτιμάτε τα όργανα; Έφυγαν οι άλλοι και θέλουν να εμφανιστούν νέες φουρνιές;;

Απορία 4η:

Υπάρχει σήμερα η δεδομένη κατάσταση στο κόμμα: μείωση των οργανωμένων μελών , υποχώρηση κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις , υπολειτουργία των οργανώσεων μέχρι της πλήρους αδρανοποιήσεως .Και τι προσδοκούμε μετά από τόσες αντιθέσεις και αντιφάσεις ;  Το «μάνα εξ ουρανού» για να ανακάμψουμε ; Και πιο είναι το «μάνα»;;;Είναι μία «αέναη δύναμη» ,-να μιλήσουμε μεταφυσικά -,ή μόνο να υπάρξει ένα συνέδριο ,-να μιλήσουμε πραγματιστικά…- που θα επεξεργαστεί τα προβλήματα που ταλανίζουν το κόμμα , και να προτείνει τις λύσεις. Μπορεί όμως ένα συνέδριο με 5.500 σύνεδρους όπως προαναγγέλθηκε ανεπίσημα να γίνει χώρος ζύμωσης , συζήτησης , απόφασης για την ανασυγκρότηση του κόμματος; Προφανώς όχι! Περισσότερο θα προσομοιάζεται με σόου παρά με όργανο που πρέπει να επεξεργαστεί και αποφασίσει για το μέλλον της χώρας.

Ο χρόνος περιορίστηκε αρκετά. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειράματα .Η κοινωνία έφτασε στα όρια της. Η ηγεσία να κάνει την περισυλλογή της. Αν μπορεί να υπηρετήσει το χώρο μας καθαρά χωρίς εκπτώσεις και ζικ- ζακ να πάρει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει ,εμείς θα την στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Είναι ο μόνος δρόμος για να μην χρειαστεί να δώσουμε ραντεβού στα γουναράδικα!!!

        

Γιώργος  Κακαφίκας  

Βέροια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής