breaking news Νέο

Δήμος Βέροιας : Συνάντηση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δήμος Βέροιας : Συνάντηση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση εργασίας με θέμα τη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/1/2024 στο γραφείο του νέου Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου – Καταστημάτων – Προστασίας Ζώων Συντροφιάς  κ. Στέλιου Ασλάνογλου, παρουσία του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Χρήστου Βοργιάδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Δημήτρης Γκαλαίτσης, Γρηγόρης Ηλιάδης, Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης και τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Κώστας Δάρλας και Εύη Καρατζιώτου.

Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας ζήτησαν τη συνδρομή του νέου Αντιδημάρχου στην επίλυση των αγροτικών ζητημάτων που εντοπίζονται κυρίως στην:

  • Εφαρμογή προγραμμάτων αναδιάρθρωσης για την πλήρη αποζημίωση των γεωργών.
  • Έρευνα και μελέτη των νέων ποικιλιών που εισάγονται στην χώρα πριν την μαζική εγκατάσταση και καλλιέργεια αυτών, με κρατική μέριμνα.
  • Αναθεώρηση του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις από απώλειες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
  • Λύση στο πρόβλημα της εύρεσης εργατικού προσωπικού.
  • Έγκαιρη ενημέρωση για την τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων και κυρίως για το συμπύρηνο ροδάκινο με παράλληλο κρατικό έλεγχο, ώστε η τιμή πώλησης να καλύπτει τα έξοδα καλλιέργειας και να αφήνει ικανό οικονομικό όφελος στον καλλιεργητή.
  • Ανάληψη κρατικής πρωτοβουλίας για την αναπλήρωση του γεωργικού εισοδήματος που χάθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μειωμένη περσινή παραγωγή, είτε μέσω ΕΛΓΑ είτε με μέσω κρατικών ενισχύσεων de minimis.   

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Ασλάνογλου δήλωσε πως με την ανάληψη του ρόλου συντονιστή θα προβάλει και θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα όλων των αγροτών, ενώ υπογράμμισε πως θα συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης των χωραφιών και στην αγροτική οδοποιία.

Τέλος ανακοίνωσε το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας «Γεωργία Ακριβείας τι είναι και τι πρέπει να αλλάξει ώστε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη» που θα διοργανώσει το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γεωπόνων Νομού Ημαθίας εντός του 2024.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής