breaking news Νέο

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για τους αγρότες της Ημαθίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για τους αγρότες της Ημαθίας

                Με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει τις πολύμηνες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αποζημιώσεις των αγροτών της Ημαθίας αναφορικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη χαλαζόπτωση αλλά και τον παγετό κατά τη διάρκεια του 2023.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τονίζει, ότι κάποιες από τις ζημίες που έχουν υποστεί οι αγρότες συνέβησαν πριν από περίπου ένα έτος, και ζητά επίσπευση στη σύνταξη και κοινοποίηση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ, για το Νομό Ημαθίας, αλλά και την ακριβή ημερομηνία που θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Επιπλέον, ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε, ότι υπάρχουν και οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφή σε ποσοστό 100% της παραγωγής τους και αναφέρονται ότι δικαιούνται προκαταβολής για την αποζημίωση που πρόκειται να λάβουν.

Μάλιστα, έθεσε στον Υπουργό και το ζήτημα της πληρωμής των δικαιούχων αγροτών για τα οικολογικά Προγράμματα, τα γνωστά ως ecoschemes, για τα οποία επίσης παρατηρείται καθυστέρηση.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας συμμερίζεται την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Ημαθίας, που μετά τις καταστροφές που βίωσαν πέρσι βρίσκονται στο σκοτάδι σε σχέση με τις αποζημιώσεις τους και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό ο Τάσος Μπαρτζώκας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί όλα όσα δικαιούνται οι αγρότες όλης της Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής