breaking news Νέο

Τη δημιουργία διατλαντικού δικτύου ευρωπαϊκής και αμερικανικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο Τζιτζικώστας από τις ΗΠΑ

  • Τη δημιουργία διατλαντικού δικτύου ευρωπαϊκής και αμερικανικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο Τζιτζικώστας από τις ΗΠΑ
  • Τη δημιουργία διατλαντικού δικτύου ευρωπαϊκής και αμερικανικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο Τζιτζικώστας από τις ΗΠΑ

Πρόταση για τη δημιουργία ενός διατλαντικού δικτύου εκπροσώπησης των τοπικών κοινωνιών που θα προάγει τη συνεργασία της ευρωπαϊκής και αμερικανικής Αυτοδιοίκησης διατύπωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου μίλησε στην Εθνική Διάσκεψη των Πολιτειών της Αμερικής, εκπροσωπώντας τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, Δημοκρατίες, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, πρέπει να έρθουν πιο κοντά και να συνεργαστούν πιο στενά. Και ότι η συνεργασία Ευρώπης - Αμερικής σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων είναι εξαιρετικά κρίσιμη, διότι είναι προφανές πια πως η συλλογική μας δύναμη βρίσκεται στο συντονισμό, τη συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» είπε. Παράλληλα τόνισε: «τώρα είναι η ώρα να αρχίσουμε το κοινό ταξίδι μας, για να αποκτήσουμε πλέον υπόσταση ως Αυτοδιοίκηση με παγκόσμια χαρακτηριστικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα πιεστικά σύγχρονα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών και να βάλουμε τις Δημοκρατίες μας να λειτουργήσουν πραγματικά για τους πολίτες».

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με Κυβερνήτες και Γερουσιαστές, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της φωνής των τοπικών κοινωνιών στα κέντρα αποφάσεων παγκοσμίως. «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πλέον όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι κυβερνήσεις αποδέχονται τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ως ο βαθμός διοίκησης, που είναι δίπλα στον πολίτη» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Περιφέρειες και Δήμοι αποτελούμε την ασπίδα της κοινωνίας απέναντι στις αλλεπάλληλες κρίσεις».

Εξάλλου ο κ. Τζιτζικώστας είχε επαφές στο Λος Άντζελες με Αμερικανούς επενδυτές, με αντικείμενο την προοπτική της παρουσίας τους στην Κεντρική Μακεδονία. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε την προσπάθεια της Κεντρικής Μακεδονίας για την προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αποδώσει αποτελέσματα, με την παρουσία εταιρειών - κολοσσών παγκοσμίως, όπως η Pfizer, Cisco, Deloitte κτλ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε, τέλος, σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος στην αμερικανική αγορά. «Ήδη οι προσπάθειες που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στην αμερικανική αγορά έχουν αποδώσει καρπούς. Οι Αμερικανοί τουρίστες επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την Κεντρική Μακεδονία για τις διακοπές τους και αυτή την τάση έχουμε στόχο να την ενισχύσουμε περαιτέρω, κάνοντας άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως αυτή της Καλιφόρνια, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως τουριστικές αγορές» υπογράμμισε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής