breaking news Νέο

Για το βιβλίο του γιατρού Μανώλη Βλαχογιάννη για την Βέροια «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» - Γράφει ο Γιάννης Ναζλίδης

Για το βιβλίο του γιατρού Μανώλη Βλαχογιάννη για την Βέροια «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» - Γράφει ο Γιάννης Ναζλίδης

Αιώνες και αιώνες παππούδες και προππάπουδες, και μια Πόλη, ντυμένη την βαριά της Ιστορία, στολισμένη τους μύθους της, παρουσιάζεται στο βιβλίο ΜΑΡΤΥΡΙΑ του γιατρού Μανώλη Βλαχογιάννη (της γνωστής Βεροιώτικης οικογένειας) που έγραψε το βιβλίο της «Μικρής Ιερουσαλήμ».

Την Ιστορία της Βέροιας δηλαδή, της πόλης  στην οποία έμαθε τα πρώτα του γράμματα του ΘΕΟΥ τα πράγματα…

 

Ένας επιστήμονας με ευρεία Πολιτειακή γνώση, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που διάβασε και άκουσε τα συν και τα πλην της πολιτείας του και με «Ιατρική Γνωμάτευση» παρέδωσε ένα βιβλίο - συνταγή, για να φυλάξει η Πόλη τη ΜΝΗΜΗ της.

 

Σ` ένα καιρό που προτιμά τις βιαστικές και επιφανειακές εντυπώσεις ο Μανώλης Βλαχογιάννης, παρ` όλες τις Ιατρικές του υποχρεώσεις στο «κρυφό σχολειό των ενδιαφερόντων του» έγραψε ένα βιβλίο της Ιστορίας της Βέροιας δημοσίευσε τον έρωτά του ουσιαστικά για την Πόλη-Μητρίδα του. Την Βέροια.

 

Απ` την προϊστορία, την Αρχαϊκή, την Κλασσική περίοδο, τις μέρες του Αλέξανδρου μέχρι τις μέρες μας, το μολύβι του γιατρού επισκέπτεται την Πόλη την αφουγκράζεται την αποκαλύπτει, της κλέβει μυστικά, την παρασημοφορεί, την παραδίδει σε ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ.

 

Σκέφτομαι μια ΝΕΑ έκδοση του βιβλίου που θα μοιραζόταν στους μαθητές σαν δώρο Ιστορίας για την σφαιρική εξέλιξη της ταυτότητάς τους.

 

Χρωστάμε όλοι βαθιές ευχαριστίες στον γιατρό που κρατά σε εγρήγορση την μνήμη μας για την αξία της Πόλης που μας φιλοξενεί και μας στεγάζει.

 

Ο γιατρός Μανώλης Βλαχογιάννης μ` αυτό του το βιβλίο ξεπληρώνει για λογαριασμό όλων μας τα ΧΡΕΗ ΜΑΣ στην Ιστορία.

 

22 Ιανουαρίου 2024


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής