breaking news Νέο

Τζιτζικώστας σε Ελπιδοφόρο: «Είστε ο Φάρος της Ορθοδοξίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού»

  • Τζιτζικώστας σε Ελπιδοφόρο: «Είστε ο Φάρος της Ορθοδοξίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού»
  • Τζιτζικώστας σε Ελπιδοφόρο: «Είστε ο Φάρος της Ορθοδοξίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού»

Στο «πράσινο» κτίριο υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, αυτό που το 2019 εγκαινίασε ο «πράσινος» Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος υποδέχθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος νωρίτερα ξεναγήθηκε στους χώρους του σύγχρονου και βιοκλιματικού κτιρίου της ΠΚΜ, το οποίο όπως ανάφερε στον κ. Ελπιδοφόρο ο Περιφερειάρχης εξυπηρετεί με τις υπηρεσίες του 2.000 πολίτες.

Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο κ. Τζιτζικώστας τον καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας πως «είστε ο Φάρος της Ορθοδοξίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού».

«Είναι για μένα εξαιρετική και η χαρά και η τιμή να σας υποδέχομαι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εμάς στη Θεσσαλονίκη μας λείπετε γιατί σας βλέπαμε πολύ συχνότερα όταν ήσασταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά ξέρουμε ότι εκεί επιτελείτε πολύ σημαντικό έργο» είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε «για μας είστε ο φάρος της ορθοδοξίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ο βασικότερος παράγοντας ενότητας των ομογενών μας, των ομόθρησκών μας στην Αμερική».

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε το έργο του Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δίπλα του, διότι παρακολουθεί στενά το έργο που επιτελεί, αλλά και του χαρακτήρα της αποστολής του.

«Έχοντας ζήσει προσωπικά και δουλέψει στην Αμερική κατά το παρελθόν και έχοντας γνωρίσει από κοντά την ομογένειά μας τις δυνατότητές της, τις προκλήσεις της, τις δυσκολίες της ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχει έναν ιεράρχη που γνωρίζει πώς να κρατά σταθερά το τιμόνι της εκκλησίας μας στην Αμερική» επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

 

Ο Ελληνισμός των ΗΠΑ στο πλευρό σας

Συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή από τον Περιφερειάρχη εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είστε ένας ελπιδοφόρος πολιτικός στον οποίο μπορεί να βασίζεται το έθνος μας για πολλά - πολλά ακόμη χρόνια. Συνεχίζετε μια πολύ βαριά κληρονομιά της οικογένειάς σας. Έχουμε ελπίδες σε εσάς, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Ελληνισμός της διασποράς και κυρίως των ΗΠΑ, συνέχισε, έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες για οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα και κυρίως τη βόρεια Ελλάδα με την οποία διατηρεί πολύ ισχυρούς δεσμούς. «Ο ελληνισμός των Ηνωμένων Πολιτειών πάντα θα είναι στο πλευρό σας είτε σε θέματα ανάπτυξης, επένδυσης είτε και σε θέματα εθνικά και κοινωνικά γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας, γιατί η πατρίδα μας είναι μέσα στην καρδιά μας και οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα και τη μητέρα πατρίδα μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας βρίσκει πάντα έτοιμους να συμπαρασταθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

417947238-345521568363009-6083351236361611869-n.jpg

 

Παλιοί γνώριμοι

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε μάλιστα ότι με τον κ. Τζιτζικώστα γνωρίζονται πολλά χρόνια, όταν ακόμη ήταν ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Πάντοτε ήσασταν στο πλευρό μας και σε οποιοδήποτε θέμα αφορούσε τον ελληνισμό της διασποράς και κυρίως σε θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου δίνατε το παρόν, όπως αρμόζει σε έναν αξιόλογο νέο πολιτικό, πολιτικό της νέας γενιάς και χαίρομαι πάρα πολύ που η πανηγυρική σας επανεκλογή υπογράμμισε την αξία και την αποτελεσματικότητά σας στον πολιτικό χώρο» τόνισε.

Μάλιστα ο κ. Ελπιδοφόρος αιφνιδίασε ευχάριστα τον περιφερειάρχη κ. Τζιζτικώστας, τον οποίο με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, τον προσκάλεσε στην παρέλαση της 5ης λεωφόρου στη Νέα Υόρκη. «Σας προσκαλούμε για την εθνική γιορτή της 25ηε Μαρτίου, ώστε να τιμήσετε με την υψηλή σας παρουσία αυτό το μείζον γεγονός για τον ελληνισμό της Αμερικής, στις 14 Απριλίου» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής