breaking news Νέο

Συνάντηση του Δημάρχου Βέροιας με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου

Συνάντηση του Δημάρχου Βέροιας με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου

Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με τη Συντονίστρια του Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα ‘Έλενα Σώκου.

Η επίσκεψη της κας Σώκου μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ημαθίας, κ. Σταύρο Γιανναβαρτζή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της πρώτης για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία και τις δυνατότητες που υπάρχουν στα πεδία του πολιτισμού και του τουρισμού, μετά και την έναρξη λειτουργίας του αναστηλωμένου Ανακτόρου των Αιγών, καθώς οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση και να γίνουν μοχλός τοπικής ανάπτυξης γύρω από το μνημείο παγκόσμιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης έθεσε τις προτεραιότητες της νέας θητείας για τη συνολική προβολή του θρησκευτικού και αρχαιολογικού πλούτου της Βέροιας. Όπως τόνισε, είναι απαραίτητη μία σειρά έργων υποδομής με σεβασμό στην ιστορία και το περιβάλλον, ενώ έθεσε το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινών προκειμένου να ανέβουν τα ποσοστά επισκεψιμότητας και διανυκτερεύσεων.

Από την πλευρά της, η κα Σώκου τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, -πέρα από τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση- και την ευκαιρία να αναπτυχθεί μία νέα πηγή εσόδων.

Στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συνομιλίας κυριάρχησαν οι παρεμβάσεις στην Παλιά Πόλη της Βέροιας και οι καθυστερήσεις στα έργα του Βιοκλιματικού Πολιτιστικού Δικτύου Διαδρομών, το μέλλον των ιδιόκτητων κτιρίων στην παλιά πόλη, η νέα μελέτη για το Αρχοντικό Καραναστάση και η διακοπή χρηματοδότησης για τη δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βέροιας κατέθεσε στην κα Σώκου και στον κ. Γιανναβαρτζή τον έντονο προβληματισμό του για τα πληθυσμιακά όρια που προβλέπονται σχετικά με ένταξη των πόλεων της περιφέρειας στο νέο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής