breaking news Νέο

Θ. Τζάκρη από τη Βέροια: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. απαντά στις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων»

  • Θ. Τζάκρη από τη Βέροια: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. απαντά στις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων»
  • Θ. Τζάκρη από τη Βέροια: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. απαντά στις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων»

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη συζήτηση επί των προσυνεδριακών κειμένων και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του κόμματος, το βράδυ της Τετάρτης (24/1) στον πολυχώρο Ελιά στη Βέροια, με ομιλήτρια τη βουλευτή Πέλλας και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Γεωργιάδης που προλόγισε την εκδήλωση, το συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί τις ημέρες 23-24-25 Φεβρουαρίου 2024, τα συνεδριακά κείμενα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο προσυνεδριακός διάλογος. Οι  διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων και νέων συντονιστικών οργάνων θα γίνουν μέχρι τις 17-18 Φεβρουαρίου. «Θα είναι ένα συνέδριο συμμετοχής, μαζικότητας, ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. βρίσκεται σε ένα πολιτικό σταυροδρόμι, που πρέπει να αποφασίσει με θάρρος και γενναιότητα τη φυγή προς τα εμπρός», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παίρνοντας το λόγο η κ. Τζάκρη , η οποία κατάγεται και εκλέγεται βουλευτής στην Πέλλα, ανέφερε πως νιώθει μεγάλη χαρά που βρίσκεται στη Βέροια, καθώς Ημαθία και Πέλλα, δύο γειτονικοί νομοί, είναι δύο κοινωνίες και οικονομίες πανομοιότυπες, με την Ημαθία να είναι καλύτερα οργανωμένη σ' ότι αφορά τους θεσμούς.

«Βρίσκομαι εδώ για να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. που βρίσκεται σε μία εντελώς νέα φάση της πολιτικής του εξέλιξης, σε μια νέα συνθήκη, όπως αυτή διαμορφώθηκε κάτω από το βάρος της διπλής ήττας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου καλοκαιριού, που πυροδότησε μια πολύμηνη περίοδο εσωστρέφειας, που έληξε με την εκλογή του νέου Προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη και την αντιδεοντολογική απόφαση της διάσπασης της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, από κορυφαία στελέχη και βουλευτές μας, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπηρετήσουν τη συλλογική μας απόφαση και επέλεξαν να διασπάσουν και να διαμορφώσουν ένα καινούργιο κόμμα και στη Βουλή και στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μεγάλο αριστερό κόμμα, όπως είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή αριστερό κόμμα  της Ευρώπης, οφείλει να προσπερνά τα γεγονότα αυτά με ταχύτητα,  να επικαιροποιεί και τον πολιτικό του λόγο και το πρόγραμμά του, να υιοθετεί καινούργιες πρακτικές και να στοχεύει στην ανάληψη της εξουσίας,  στο όνομα πάντα του Ελληνικού λαού. Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων η κοινοβουλευτική μας ομάδα, που είναι μία μικρή ομάδα, καθώς αριθμεί πλέον μόνο 36 μέλη, δίνει έναν δύσκολο αγώνα απέναντι στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο Μητσοτάκη και κάτω από αυτές τις εξελίξεις οδεύουμε στο έκτακτο συνέδριό μας, που θα διεξαχθεί στο τέλος Φλεβάρη. Εκεί δεν θα καταθέσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, ούτε το πρόγραμμά μας για τις Ευρωεκλογές, αλλά μια πολιτική συλλογικη τοποθέτηση, η διαμόρφωση και η ψήφιση της οποίας αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να ανακάμψουμε από εδώ και στο εξής.  Αυτό το πλαίσιο των πολιτικών μας θέσεων απαντά σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, στην οικονομική ανάπτυξη και τα ζητήματα αυτής, στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην ανοικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους,  ώστε να μπορεί με ένα τρόπο δίκαιο να απαντά στις ανάγκες των πολλων και όχι των λίγων».

Η συζήτηση των πολιτικών θέσεων θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, στην α' συνέλευση και στην β' συνέλευση, όπου θα κατατεθούν οι απόψεις όλων των μελών, ενώ θα διεξαχθούν και δύο περιφερειακά συνέδρια. Ένα στην Κοζάνη στις 4 Φεβρουαρίου και ένα στη Λάρισα στις 10 Φεβρουαρίου, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., κλείνοντας έτσι ο κύκλος ανασυγκρότησης του κόμματος και θα τρέξουν τρεις καμπάνιες:

α) της ακρίβειας

β) της στεγαστικής κρίσης

γ) του ιδιωτικού χρέους

Στη συνέχεια η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανέλυσε τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και έστρεψε τα πυρά στην εσφαλμένη επικοινωνιακή εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το κυβερνητικό του έργο, στις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών που υπονόμευαν τον Αλέξη Τσίπρα, «φουσκώνοντας» επικοινωνιακά αρκετά ζητήματα,  αλλά και στην υποτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Τζάκρη μίλησε ακόμα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει άλλα λεφτά να μοιράσει. Το ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 700 δις και ο ίδιος είναι όμηρος των τραπεζών και των funds, ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να παραμένουν απροστάτευτοι».

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία του κόμματος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. θα βγει ενισχυμένος.

Ακολούθησε διάλογος και κατάθεση προτάσεων από τα μέλη του κόμματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας, ο οποίος με απόφαση του Προέδρου έχει οριστεί επικεφαλής των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής