breaking news Νέο

Μπαίνουν στον «χορό» των κινητοποιήσεων οι αγρότες

  • Μπαίνουν στον «χορό» των κινητοποιήσεων οι αγρότες
  • Μπαίνουν στον «χορό» των κινητοποιήσεων οι αγρότες
  • Μπαίνουν στον «χορό» των κινητοποιήσεων οι αγρότες

-Έβγαλαν τα τρακτέρ οι αγρότες στη Νάουσα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» έστησε μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση Νάουσας, την Πέμπτη 25/1 στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Παρασκευή 26/1 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ .

Οι αγρότες και της περιοχή μας απαντώντας στην προκλητική κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και μη λογαριάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό στέλνουν  αγωνιστικό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών τους βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

Επίσης για μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Ακόμα, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

 

-Πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας σε κινητοποίηση με τρακτέρ

Το Δ.Σ. του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ καλεί τα μέλη του και τους αγρότες της Ημαθίας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29/01 στις 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Διεκδικούμε :

  1. ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
  2. ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  3. ΟΥΚΡΑΝΟΜΕΤΡΟ
  4. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  5. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
  6. ΝΕΑ ΚΑΠ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 

 

Α.Σ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ

 

-Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες των Πιερίων Ημαθίας

Από την Τρίτη 23 Γενάρη συγκεντρώνουμε τρακτέρ στην πλατεία του χωριού Παλατίτσια Ημαθίας διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

 Διεκδικούμε:

* Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

*Μείωση του κόστους παραγωγής: (αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/ Kwh και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια).

*Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

*ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική,

ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. 

*Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στις καλλιέργειες που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

  Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν με τα τρακτέρ τους το μπλόκο που έχει στηθεί. Όλοι στον αγώνα για να παραμείνουμε στα χωράφια και στα χωριά μας.


Α.Σ. Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
τρακτέρ-μπλόκο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής