breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση της Φινλανδίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση της Φινλανδίας

Στη διεθνή τουριστική έκθεση “Matka Travel Fair 2024”, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Φινλανδία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των φινλανδών ταξιδιωτών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, πέρυσι καταγράφηκε αύξηση κατά 24,2% στα ταξιδιωτικά πακέτα προς τη χώρα μας σε σχέση με το 2022.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα διακοπών, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προγράμματα που καλύπτουν διαφορετικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στην οικολογία, στη γαστρονομία και σε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ακόμη όμως και σε παραδοσιακά χωριά ή σε οινοποιεία. Πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των καλοκαιρινών διακοπών τους. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν, ακόμη, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία Ναταλία Καραγεώργου και ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας Δημήτριος Καρακωνσταντής.

“Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για άνοιγμα σε δυναμικές και πολλά υποσχόμενες τουριστικές αγορές, συμμετείχαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση ‘Matka Travel Fair 2024’, στη Φινλανδία. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διεθνή τουριστική έκθεση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε τον προορισμό και να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που καθίσταται πόλος έλξης για τους Φινλανδούς. Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση επαναλαμβανόμενων επισκεπτών στην περιοχή μας και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε στοχευμένα και μεθοδικά”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής