breaking news Νέο

Α. Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Παγωμένη αγορά, παρότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων»

Α. Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Παγωμένη αγορά, παρότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων»

Ο πρώτος μήνας των εκπτώσεων σε λίγες μέρες τελειώνει και η κίνηση στα καταστήματα είναι ακόμη υποτονική. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου και οι καταναλωτές για την ώρα εμφανίζονται αρκετά διστακτικοί, αν και ορισμένοι κάνουν κάποιες διερευνητικές βόλτες, κοιτάζοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων, συγκρίνοντας τις τιμές των προϊόντων.

Οι καταστηματάρχες στη Βέροια εμφανίζονται προβληματισμένοι για το υπάρχον κλίμα, φοβούμενοι ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, που ολοκληρώνεται η εκπτωτική περίοδος, ίσως να μην υπάρξει αντιστροφή του κλίματος.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου: «Το λιανικό Εμπόριο κινείται , μέχρι στιγμής, στην κυριολεξία, σε μια  «παγωμένη αγορά». Η οικονομική δυσπραγία που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια έχουν ψαλιδίσει  το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα και αυτό το εισπράττουμε στις ταμειακές μηχανές μας. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι  η τοπική μας οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες δεν έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις από χαλάζι, παγετό και άλλες φυσικές καταστροφές που σημειωθήκαν από την  Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023. Η κατάσταση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, επηρεάζει τον κόσμο της αγοράς και κυρίως την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς οι τζίροι παραμένουν καθηλωμένοι.  Ακόμη και οι χειμερινές εκπτώσεις δεν φαίνεται να είναι ικανές ν’ αλλάξουν την σημερινή εικόνα».  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής