breaking news Νέο

Με πολύ κέφι το βλάχικο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Με πολύ κέφι το βλάχικο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Με πολύ  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, σε μια  κατάμεστη από  κόσμο,  αίθουσα  sala-elia, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.  

Η  συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των νέων, ήταν συντριπτική, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του Συλλόγου.

Τους  πολυάριθμους  φίλους και τα μέλη του συλλόγου  που συμμετείχαν στην όμορφη «βλάχικη βραδιά» χαιρέτισε,  αρχικά στην βλάχικη γλώσσα,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας κ. Πίσκος Δημήτριος   και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.   Αναφέρθηκε ονομαστικά σε  όλους τους Χορηγούς που βοηθάνε εμπράκτως  στη συνέχιση του έργου του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, τους ευχαρίστησε  θερμά για τη συνδρομή, τη στήριξη και τη συνεισφορά τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Συλλόγου, Τάκη Γκαλαίτση, Νίκο Μπέκη, Σταμάτη Χρυσή, Αντώνη Τσάνο και Τάκη Καραγιάννη για την πολύτιμη προσφορά τους.

Επίσης ευχαρίστησε τον Τάκη Γεωργίου, που είναι υπεύθυνος χορωδίας, εκμάθησης Βλάχικης γλώσσας και θεατρικών παραστάσεων, τον χοροδιδάσκαλο Αντώνη Κελεπούρη, τον υπεύθυνο στα παιδικά τμήματα Γιάννη Κύρτσο, στην Αγιογραφία την κ. Μαρία Καλφοπούλου,  την κ. Χαρούλα Γκανάτσιου και Γιώτα Βλαχοπούλου στα  ψηφιδωτά.

 Τον χορό  άνοιξε το  παιδικό τμήμα χορού υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιάννη Κύρτσου, φορώντας τις  παραδοσιακές φορεσιές,  και ακολούθησε γλέντι με μαζική συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η ενεργή συμμετοχή νεότερων ηλικιακά παρισταμένων ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει ότι  ο βλάχικος πολιτισμός και η βλάχικη παράδοση περνάνε στις επόμενες γενιές.

Οι μελωδίες και τα  βλάχικα τραγούδια της ορχήστρας του  Φώτη Καραβιώτη, αλλά και ο Φώτης Τράσιας με την γνήσια και αυθεντική φωνή του, ξεσήκωσαν  τον κόσμο και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες αφήνοντας σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Ημαθίας κ. Τζήμα Συρμούλα, ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τριλόφου κ. Γιάννης Καραγιάννης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέλλα Αραμπατζή και ο Νίκος Τσιαμήτρος από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Επίσης παρέστησαν: Ο Αντιπρόεδρος  της ΠΟΠΣΒ και πρόεδρος του Συλλόγου Περιβολιωτών << το Παλιό Σκυλίτσι>> κ.  Δαρδακούλης Γεώργιος, η ειδική γραμματέας της ΠΟΠΣΒ και Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Νάουσας κ. Τζιμουρίκου Αρχοντούλα, μέλη του Συλλόγου Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης <<η Πίνδος>>, η τζίμα Αγορίτσα ως εκπρόσωπος του πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς <<η Ντόλιανη>> και η Χρύσα Δημάκου ως εκπρόσωπος του τουριστικού ομίλου Σελίου

Και όπως κάθε χρόνο στο Χορό των Βλάχων  δεν έλειψαν οι προσφορές  για τη «λαχειοφόρο αγορά» από Εμπορικά Καταστήματα και Επιχειρήσεις, τυροκόμους και κτηνοτρόφους, από  πολλούς επαγγελματίες, και φίλους  της Βεροιώτικης Κοινωνίας.

Το Δ/Σ του Συλλόγου ευχαριστεί τους μεγάλους Χορηγούς που συνέβαλαν οικονομικά  και συντέλεσαν στην επιτυχία του χορού.

Σας περιμένουμε στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου μας, στις  15 Μαρτίου,   στο καθιερωμένο  έθιμο των Καπεταναίων.

Σας ευχαριστούμε και πάντα να ανταμώνουμε με υγεία.  

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΙΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής