breaking news Νέο

Επιμορφωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας στο Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Βέροιας

  • Επιμορφωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας στο Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Βέροιας
  • Επιμορφωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας στο Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Βέροιας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, δίωρη επιμορφωτική δράση στο Σύλλογο Διδασκόντων/-ουσών του 2ου Λυκείου Βέροιας, με θέμα την αναγνώριση και τη διαχείριση των περιστατικών βίας, καθώς και τη λειτουργία του ΣΚ.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενθαρρύνει τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και να τονίσει τη σημασία της συμμετοχής και συμβολής όλων των μελών της σχολικής κοινότητας στην αντιμετώπιση της έμφυλης σχολικής βίας.

Η ψυχολόγος του Κέντρου, κα. Έφη Τσαπαροπούλου, μίλησε για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης που παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες και παρουσίασε στους συμμετέχοντες/-ουσες εκπαιδευτικούς το Βιωματικό Πρόγραμμα που υλοποιεί το Κέντρο, κατά το τρέχον σχολικό έτος, σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ημαθίας, με θέμα την Έμφυλη Βία στο Σχολικό Περιβάλλον σε μαθητές/-τριες Α΄ Γυμνασίου και την Έμφυλη Βία στις Συντροφικές Σχέσεις σε μαθητές/-τριες Α΄ Λυκείου. 

Στη συνέχεια, η νομική σύμβουλος, κα. Σταυρούλα Λυμούση, παρουσίασε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στο ρόλο και στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συχνά γίνονται μάρτυρες περιστατικών, όπου οι ανήλικοι πρωταγωνιστούν είτε ως θύτες, είτε ως θύματα. Ακολούθησε συζήτηση για τις δυσκολίες στη διαχείριση των περιστατικών και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπισή τους.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής