breaking news Νέο

Ένα όμορφο παραμύθι παρουσιάστηκε στη Βέροια

Ένα όμορφο παραμύθι παρουσιάστηκε στη Βέροια

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, αλλά και των γονιών τους η παρουσίαση το απόγευμα της Δευτέρας 29/1 στο βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» ενός όμορφου παραμυθιού της Κατερίνας Κωνσταντίνου με τίτλο «Το φοβισμένο βατραχάκι και το ντροπαλό σύννεφο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα. Πρόκειται για ένα δίγλωσσο παιδικό βιβλίο (Ελληνικά- Αγγλικά), που η συγγραφέας παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο, διαβάζοντας το μαζί με ασκήσεις yoga.

Για το βιβλίο μίλησε η Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος, Δρ Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της οικογένειας αλλά και του σχολείου, από νηπιαγωγούς, δασκάλους, γυμναστές, λογοπεδικούς, ψυχολόγους και είναι αφιερωμένο στην οικογένεια της συγγραφέως.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

" Η παιδική ψυχολογία και η γιόγκα σε ένα δίγλωσσο βιβλίο!

Δύο τρυφερές εικονογραφημένες ιστορίες εμπνευσμένες από τη φύση που βοηθούν την έκφραση συναισθημάτων και εισάγουν το παιδί στην πρακτική της γιόγκα. Η τόλμη του μικρού βατράχου και η περιπέτεια του ντροπαλού σύννεφου καλλιεργούν στο παιδί την ενσυναίσθηση μέσα από όμορφες εικόνες που απεικονίζουν τις θέσεις της γιόγκα. Το ψυχοπαιδαγωγικό παραμύθι και η γιόγκα συνδυάζονται με σκοπό την έκφραση, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν το συντονισμό των κινήσεων και ενισχύουν τη συγκέντρωση των μικρών αναγνωστών/τριών. Ένα πολύτιμο ψυχο-εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά, παιδαγωγούς, γονείς και δασκάλους παιδικής γιόγκα."

Δυο λόγια για τη συγραφέα

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στη σχολική και εξελικτική ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία ομάδων μέσω της μη κατευθυντικής παρεμβατικότητας (N.D.I.).

Μετά από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε σχολεία και δομές φροντίδας της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, το πάθος της για την ολιστική υγεία και ευεξία την οδήγησαν στο να εκπαιδευτεί στη yoga (RYT500, πιστοποιημένη δασκάλα εκπαιδευτικής γιόγκα) και στις τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής