breaking news Νέο

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Διαφώνησαν ότι…συμφωνούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας!

  • Γάμος ομόφυλων ζευγαριών:  Διαφώνησαν ότι…συμφωνούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας!
  • Γάμος ομόφυλων ζευγαριών:  Διαφώνησαν ότι…συμφωνούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας!

Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που βγήκε σε διαβούλευση, έβαλε «φωτιές» και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Με ξεχωριστά ψηφίσματα, αντιπαραθέσεις και αντιρρήσεις, δυστυχώς το Σώμα αναλώθηκε για αρκετή ώρα, στο αν πρόκειται για τακτικό ή έκτακτο θέμα, το οποίο θα έπρεπε να κρίνουν οι σύνεδροι.

Για την …ιστορία ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» Κώστας Παλουκίδης, εκφράζοντας τη διαφωνία του και τους προβληματισμούς του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στην ημερήσια διάταξη, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ ως έκτακτο το έφερε η Δημοτική Αρχή, πράγμα που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, από τα κόμματα της μειοψηφίας.

Ο Κώστας Παλουκίδης κατηγόρησε το δήμαρχο ότι λειτούργησε εκ του πονηρού… , φοβούμενος να πάρει θέση, αποφεύγοντας μια πραγματικότητα. «Ποιός πονηρός λόγος σε ώθησε να βάλεις αυτό το θέμα και όχι πιο φλέγοντα ζητήματα, όπως η ακρίβεια και πολλά άλλα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία»,  ανταπάντησε ο δήμαρχος και συνεχίζοντας σχολίασε πως:  «Το ζήτημα είναι πολιτειακό, το ψήφισμα καλώς ή κακώς θα πρέπει ή να υπερψηφιστεί ή να καταψηφισθεί, εμείς δεν συμφωνούμε με καμία από τις δύο πλευρές» δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος χαρακτήρισε μείζον ζήτημα το δημογραφικό, καθώς οι γεννήσεις μαθηματικά στη χώρα μας οδεύουν προς συνεχή μείωση.

Το θέμα άπτεται του νομικού κόσμου ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, Θεόφιλος Κορωνάς, χαρακτηρίζοντας βαθιά τομή στο οικογενειακό δίκαιο το νομοσχέδιο αν ψηφιστεί, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος καθώς ο δήμαρχος και ο κάθε δήμαρχος θα κληθεί να τελέσει πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών και έχει σημασία αν συμφωνεί η διαφωνεί.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Παναγιώτης Χατζησάββας. Επιχειρηματολογώντας διαφώνησε από ηθικής πλευράς, τονίζοντας πως υπάρχουν ανησυχίες για την εκμετάλλευση των παρένθετων κυοφόρων γυναικών, στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Το ψήφισμα του Δημάρχου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από τους συμβούλους της παράταξής του.  Στην ονομαστική ψηφοφορία, η παράταξη Βοργιαζίδη καταψήφισε το ψήφισμα Παλουκίδη. Από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη Κορωνά «εις ένδειξη διαμαρτυρίας» όπως είπε για την εισαγωγή του εκτάκτου ψηφίσματος από τον Δήμαρχο, ενώ κατά ψήφισε και ο Παναγιώτης Χατζησάββας.

Πάντως το σώμα του συμβουλίου δεν μπήκε τόσο στην ουσία του θέματος, αφού αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το διαδικαστικό των ψηφισμάτων, ενώ επί της ουσίας διαφώνησαν στην προσέγγιση και την οπτική για το επίμαχο νομοσχέδιο!


Παλουκίδης-Βοργιαζίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής