breaking news Νέο

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Το αγροτικό συζητήθηκε «ακροθιγώς» στη Σύνοδο Κορυφής – Σήμερα στη Βουλή οι προτάσεις για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Το αγροτικό συζητήθηκε «ακροθιγώς» στη Σύνοδο Κορυφής – Σήμερα στη Βουλή οι προτάσεις για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Στη σύνθετη φύση του αγροτικού ζητήματος, το οποίο έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τον αγροτικό κόσμο σχεδόν πανευρωπαϊκά αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που είχε ως βασικό αντικείμενο την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Ένωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι με πρωτοβουλία κάποιων χωρών – μεταξύ αυτών και της Ελλάδας –το θέμα συζητήθηκε έστω και ακροθιγώς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα.  Εξήγησε, δε, ότι η αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης, που συζητείται στην ΕΕ, δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, ενώ καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για τον τρόπο οργάνωσης της ΚΑΠ, όπως και για την πράσινη μετάβαση.

«Θα έχω σήμερα την ευκαιρία να απαντήσω στη Βουλή στην ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς», είπε ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε, σήμερα στη Βουλή θα αναπτύξει τις σκέψεις του «για την περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», και σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πάρει τη βοήθεια που της αναλογεί από τα πρόσθετα κονδύλια, ενώ τόνισε ότι καταφέραμε και αποσπάσαμε περισσότερους πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές στη Θεσσαλία. «Έχουν εκταμιευθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες από την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ο κρατικός προϋπολογισμός είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τους αγρότες μας με πρόσθετους πόρους», είπε. «Όλα τα ελληνικά αιτήματα που κατατέθηκαν έγιναν δεκτά», είπε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής