breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Corviglia -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα :  Corviglia -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Απότομη πλαγιά, τι να συζητάμε τώρα, μόνον έμπειροι σκιέρ μπορούν να την αποτολμήσουν. Μπορεί να πέσεις και να φας τα μούτρα σου. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι παράτολμοι  και θαρραλέοι που στην ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες και πλαγιές του Saint-Moritz. Με κάθε καιρό, ακόμη και με χιόνι, όχι όπως ο Λεωνίδας που πολέμησε με τον Διηνέκη κατακαλόκαιρο, ντάλα Αύγουστος, να σκάζει το τζιτζίκι. Ευτυχώς υπήρξαν αργότερα άλλοι Βασιλείς πολλαπλάσια παράτολμοι. Ας πούμε η πρώην καταδική μας πριγκίπισσα της Δανίας Άννα Μαρία, ατίθαση και γενναία. Μόλις έμαθε τα νέα για τις εξατμίσεις των τρακτέρ στη Λάρισα  και τις καταλήψεις των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, αποφάσισε μέσα σε μία και μόνον νύχτα  να φύγει για την Ελβετία, να επισκεφθεί εκεί κι άλλους ανήσυχους εστεμμένους για τα θέματα της Γάζας και να συνεχίσει μακριά από την οχλοβοή των διαδηλώσεων στην Αθήνα τις σκέψεις της για το μέλλον της ανθρωπότητας. Εις επικουρίαν  εντός του οροφοδιαμερίσματος  σαλέ την συνόδευσε ο μικρότερος γυιός της Φίλιππος. Βλέπεται, έπρεπε τα κρύα βράδια του Γενάρη με κάποιον να ανταλλάσσει ιδέες για τα θέματα της Λάρκο, της θέρμανσης των Δημοτικών σχολείων στην περιοχή Αργιθέας και άλλα θέματα που χρόνια τώρα την στενοχωρούν σύν το οικονομικό πρόβλημα μετά την άνοδο των τιμών στα πεντάστερα ξενοδοχεία των περιοχών Saint Moritz και Courchevel  πολύ κοντά  στις Γαλλικές Άλπεις. Εσείς δηλαδή, τι περιμένατε να κάνει σκί στη Φτερολακα και τα κελάρια, να εξευτελισθεί τελείως το είδος των Βασιλέων. Αλλοίμονο!

Τον θεό τους δεν έχουν αυτοί οι ξενοδόχοι, μόλις δούν εραστή  της εξουσίας αμέσως να τον γδύσουν, που θα πάει αυτή η κατάσταση?  Δεν ξέρω βέβαια,  εκεί στις χιονισμένες πλαγιές, αν συνάντησε την αδελφούλα της Μαργαρίτα που τόση πίκρα ήπιε τελευταία με την παραίτησή της από τον θρόνο μόλις μετά  52 χρόνια μόνον . Λένε πως φεύγοντας είχε κολλήσει στα οπίσθιά της ο θρόνος που είδαν και πάθαν οι θαλαμηπόλοι να τον ξεκολλήσουν. Τελικά τα κατάφεραν, τέλος καλό, όλα καλά. Για τον επόμενον!

Εν τω μεταξύ τα υπόλοιπα παιδιά της Ελληνοδανέζας Βασίλισσας, που συνέχισαν να κατοικούν στην περιοχή της Κηφισιάς, συνεχώς κλωτσοπάταγαν με την σκέψη στην πιθανή απώλεια της εξεταστικής περιόδου στην Γεωπονική σχολή και το Μετσόβειο Πολυτεχνείο .Δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό τους. Ήταν όλα τους πολύ στενοχωρημένα με τις εξελίξεις στην Νομική, αλλά και τις βίαιες αντιδράσεις της αστυνομίας στην πορεία που πρωτοστατούσαν οι ίδιοι οι Πρίγκιπες. Χτυπήθηκαν κατά μέτωπο με τους μπάτσους και τους έβρισαν χυδαία. Γενναία παιδιά που δεν λογάριαζαν το πολιτικό κόστος αλλά μόνον το κόστος των ακριβών κουστουμιών που φορούσαν. Άμα είσαι αποφασισμένος επαναστάτης δεν υπολογίζεις το κόστος από κανένα Αγγλικό κασμήρι όσο καλοραμμένο κι αν είναι στα καλλίτερα ραφεία του Λονδίνου. Αυτοί οι άνακτες θέλουν να μοιάσουν μόνον στον Κυναίγειρο του Μαραθώνα, τίποτα άλλο δεν τους νοιάζει. Χαλάλι τους!!!!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής