breaking news Νέο

Συγκινητική συνάντηση γυναικών στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

  • Συγκινητική συνάντηση γυναικών στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας
  • Συγκινητική συνάντηση γυναικών στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

           Μία πολύ ωραία και συγκινητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Σάλα υποδοχής  στο Σπίτι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Συγκεκριμένα: Η τωρινή Επιτροπή του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου (Αθηνά Σιαμίκου/Τίκα, Αναστασίου Τασούλα, Πίσκου Τασούλα) πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν για έναν πρωινό καφέ την Τετάρτη (31-1-2024) τις γυναίκες που πριν σαράντα χρόνια πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου που τόσο πολλά πρόσφερε στη διαχρονική του πορεία.

       Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν και παρέστησαν η Ελβίρα Φουρκιώτη, η Κατίνα Μπέλα, η Κατίνα Κόγια, η Συρμούλα Πέτκου/Μανέκα, η Αλεξάνδρα Αυγέρου, η Νίτσα Καπράρα, η Δόξα Ζιαμπούλη, η Φρόσω Σίμου, η Ιωάννα Τσιαρτσιάνη. Απουσίαζε για προσωπικούς λόγους η Ζωή Μπαζάκα.

        Η συνάντηση αυτή, που κράτησε από τις 10.30 ως τις 13.00, δεν περιορίστηκε μόνο σε έναν τυπικό καφέ. Αναπόλησαν τις διάφορες δράσεις που συμμετείχαν και αλησμόνητες στιγμές που έζησαν στο Σύλλογο. Η Ελβίρα Φουρκιώτη, όπως παλιά, έκοψε και την πίτα, που ήταν προσφορά της Συρμούλας Πέτκου  στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Μανέκα, Η τυχερή, ένα γούρι,  ήταν η Αθηνά Τίκα. Η Ελβίρα Φουρκιώτη τραγούδησε δύο πανέμορφα βλάχικα τραγούδια , καθώς και όλες μαζί θυμήθηκαν  παλιά χορωδιακά τραγούδια. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη , όταν έγινε αναφορά στην εκλιπούσα Λιάνα Θεοδωρίκα.

       Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Επιτροπή Γυναικών του Συλλόγου για αυτήν την πρωτοβουλία που από τη μια τιμά τις γυναίκες που δημιούργησαν το Τμήμα Γυναικών που προσέφερε τα μέγιστα   στο Σύλλογο και από την άλλη γίνεται με τέτοιες συναντήσεις η σύνδεση και η ομαλή μετάβαση από τη μια γενιά στην άλλη.

Από το Γραφείο Τύπου του Συλλόγου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής