breaking news Νέο

ΕΘΕΑΣ : Βράβευση για τα 30 χρόνια ενεργής συμμετοχής των αγροτών και των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Agrotica

  • ΕΘΕΑΣ : Βράβευση για τα 30 χρόνια ενεργής συμμετοχής των αγροτών και των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Agrotica
  • ΕΘΕΑΣ : Βράβευση για τα 30 χρόνια ενεργής συμμετοχής των αγροτών και των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Agrotica

Το απόγευμα της Πέμπτης (01/02) έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica 2024, υπό την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ελευθέριου Αυγενάκη, με φόντο τις κινητοποιήσεις των αγροτών που κλιμακώθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή έκθεση έχει επετειακό χαρακτήρα, ο οποίος και αναδείχθηκε σε ειδική εκδήλωση, που ακολούθησε μετά το πέρας των εγκαινίων με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ελευθέριο Αυγενάκη. Συγκεκριμένα, στο επίσημο δείπνο, που διοργάνωσε η ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε. απονεμήθηκε ειδική μνεία προς την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των αγροτών και των συνεταιρισμών και τη συνεισφορά αυτών επί 30 χρόνια στην Agrotica. Στο πλαίσιο αυτής απονεμήθηκε βραβείο από τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, Γεώργιο Στρατάκο και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα προς τον Αντιπρόεδρο της ΕΘ.Ε.Α.Σ., κ. Χρήστο Γιαννακάκη.

Το παρών στην επίσημη εκδήλωση έδωσαν από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ., ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Αθανάσιος Καραϊσκος, Σάββας Αργυράκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, κ. Χρήστος Κίτσιος, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης και η Υπεύθυνη Συνεργατισμού και Δημοσίων Σχέσεων, κα. Μαρία Δημήτραινα.

 

Βράβευση ΕΘΕΑΣ

Υπενθυμίζουμε, πως η ΕΘ.Ε.Α.Σ. μετέχει και αυτή τη χρονιά στην επετειακή έκθεση με πλούσια ατζέντα δράσεων και με γνώμονα τη συνεχή στήριξη των αγροτών και των Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες, τόσο λόγω της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, όσο και των αδυναμιών, που προκύπτουν από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ. Στο «κάδρο» παραμένει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι κάτοικοί της, οι οποίοι μέχρι σήμερα προσπαθούν να κλείσουν τις «πληγές» τους.

Ούσα αρωγός των αγροτών, η ΕΘ.Ε.Α.Σ είναι εδώ και καθίσταται βασικός συνομιλητής, τόσο από την πλευρά των αγροτών, όσο και από την πλευρά του υπουργείου και των αρμόδιων φορέων.

 

Σήμερα, Σάββατο οι εκδηλώσεις της ΕΘΕΑΣ

Επιπλέον, σήμερα, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Agrotica, θα λάβουν χώρα δύο εκδηλώσεις, η πρώτη θα τελεστεί από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τα «Συνεργατικά Σχήματα του Αγροδιατροφικού Κλάδου» από τις 10.00-12:45 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Αίθουσα «Olympias» στην οποία από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ., θα μετέχουν ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης, καθώς και Συνεταιρισμοί – μέλη μας (Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙNΔΟΣ, Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας ”Γάλα Ελάςς”, Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ».

Τέλος, στις 14.00 θα ακολουθήσει η ημερίδα μας με θέμα «Ελληνική Γεωργία: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας – Η περίπτωση της Θεσσαλίας» παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ελευθέριου Αυγενάκη στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Αίθουσα C.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής