breaking news Νέο

Στέφανος Κασσελάκης σε μπλόκα της Ημαθίας μαζί με τους αγρότες - «Σταθείτε γεροί, θα είμαστε δίπλα σας»

  • Στέφανος Κασσελάκης σε μπλόκα της Ημαθίας μαζί με τους αγρότες - «Σταθείτε γεροί, θα είμαστε δίπλα σας»
  • Στέφανος Κασσελάκης σε μπλόκα της Ημαθίας μαζί με τους αγρότες - «Σταθείτε γεροί, θα είμαστε δίπλα σας»

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς μετά την επίσκεψή του στην Agrotica της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σε αγροτικά μπλόκα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνοδευόμενος από τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Άγγελο Τόλκα, επισκέφτηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου αρχικά αγροτικό μπλόκο στην Κουλούρα Ημαθίας, όπου άκουσε τα προβλήματα των αγροτών. «Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις σας, σταθείτε γεροί, σηκώστε ανάστημα και εμείς από δίπλα σας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε στο τρακτέρ, μίλησε στους αγρότες, και τους τόνισε πως «είναι αδικημένοι» ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως δεν θέλει να λύσει τα προβλήματά τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν.

«Υπάρχει αισχροκέρδεια, να σταματήσει αυτή η κοροϊδία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίρνει χρήματα από τους αγρότες και δίνει τζάμπα χρήμα στα συμφέροντα». Είπε πως «προεκλογικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για εισαγόμενη ακρίβεια, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα-μπανανία. Προεκλογικά έλεγε για μειώσεις φόρων, τώρα βάζει τεκμαρτό» και πρόσθεσε πως «εάν ήθελε η κυβέρνηση να καταργήσει τον ειδικό φόρο στα αγροτικό πετρέλαιο, θα το έκανε. Εάν ήθελε να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, θα το έκανε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να «σπάσουν» τα ολιγοπώλια και να μπει πλαφόν στην κερδοφορία, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν καρτέλ στο βαμβάκι, στο γάλα και σε άλλα προιόντα. Έκανε λόγο για εξαθλίωση των αγροτών και δήλωσε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να είναι σε παραίτηση. Όλη η κοινωνία πρέπει να σηκώσει ανάστημα».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα είπαν πως «είμαστε στα μπλόκα, όχι γιατί είμαστε κομματικά υποκινούμενοι, αλλά επειδή έχουμε πολλά προβλήματα και δεν αντέχουμε ούτε ένα χρόνο ακόμα χωρίς την ικανοποίησή τους. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς. Οι διαφορές στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι είναι τόσο μεγάλες, ώστε εμείς πουλάμε φτηνά και ως καταναλωτές δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουμε». Στη συνέχεια μετέβη  στο αγροτικό μπλόκο του Μακροχωρίου

 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 8  προτάσεις για τους αγρότες

Τα μέτρα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:

- Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.

- Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.

- Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

- Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

- ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

- Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.

- Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.

- Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής