breaking news Νέο

Με πλήθος συναντήσεων ολοκλήρωσε ο πρέσβης της Κούβας την παραμονή του στην Ημαθία

  • Με πλήθος συναντήσεων ολοκλήρωσε ο πρέσβης της Κούβας την παραμονή του στην Ημαθία
  • Με πλήθος συναντήσεων ολοκλήρωσε ο πρέσβης της Κούβας την παραμονή του στην Ημαθία
  • Με πλήθος συναντήσεων ολοκλήρωσε ο πρέσβης της Κούβας την παραμονή του στην Ημαθία
  • Με πλήθος συναντήσεων ολοκλήρωσε ο πρέσβης της Κούβας την παραμονή του στην Ημαθία

Με πλήθος συναντήσεων με φορείς, αλλά και απλούς πολίτες ολοκλήρωσε την 3ημερη παρουσία του στην Ημαθία ο πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες

Στο Επιμελητήριο

Με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ημαθίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 9/2 ο πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες.

Η συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, επικεντρώθηκε στην ανάγκη άρσης του πολύχρονου αποκλεισμού της χώρας καθώς και στην παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων και σε επίπεδο νομού που αποτελεί ξεχωριστό εξαγωγικό κέντρο για αγροτικά προϊόντα κ.α.

Από την πλευρά του ο πρέσβης προσκάλεσε το Επιμελητήριο σε δύο διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κούβα, ενώ έγινε και ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Με τον Ιατρικό Σύλλογο

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9/2 συνάντηση αντιπροσωπείας του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας με επικεφαλής τον πρόεδρόο του Μάκη Ισαακίδη και την Ελένη Μπάμπαλου.

Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου εκφράστηκε ο θαυμασμός για τα ιατρικά επιτεύγματα της Κούβας καθώς και η θέση για τερματισμό του πολύχρονου εμπάργκο.

Από την πλευρά του ο πρέσβης Αραμίς Φουέντε Χερνάντες στάθηκε στα άλμα που πραγματοποιήθηκε και στον τομέα της Υγείας μετά την επανάσταση (π.χ η Κούβα διαθέτει 100.000 γιατρούς, 24 Ιατρικές Σχολές, είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, ενώ αιχμή της είναι η πρόληψη και ο ίδιος ο άνθρωπος).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντιμετώπιση του covid με τη δημιουργία 5 εμβολίων, την αποφασιστική αντιμετώπισή της, αλλά και τη βοήθεια που προσέφεραν σε δεκάδες χώρες με αποστολές ειδικών ομάδων. Όπως και ότι εδώ και χρόνια έχουν ιατρικό προσωπικό σε μια σειρά χώρες, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Ακολούθησε πολύωρη συζήτηση, όπου απαντήθηκαν μια σειρά ζητήματα για τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της.

Στους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Βεργίνα

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ημαθία, ο πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 10/2 τους αρχαιολογικούς χώρους στη Βεργίνα και ξεναγήθηκε από το δρ. Γιώργο Μάλλιο.

Ο πρέσβης  ενημερώθηκε αναλυτικά για την αρχαία ιστορία της περιοχής και εξέφρασε το θαυμασμό του για τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Κουβανέζικος κινηματογράφος

Κατάμεστη ήταν και τη δεύτερη μέρα (Σάββατο 10/2) η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ Κουβανέζικου Κινηματογράφου, για πρώτη φορά στην Ημαθία. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν με επιτυχία ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας, η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και η Πρεσβεία της Κούβας. Οι εξαιρετικά αξιόλογες ταινίες ήταν προσφορά του Βελισσάριου Κοσσυβάκη, /δντη της NEWS STAR.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό έκανε και πάλι (όπως και την πρώτη ημέρα) ο πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες, καθώς και η Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ήταν η μαζική παρουσία κόσμου και τις δύο συνεχόμενες ημέρες ένα μοναδικό φαινόμενο για τα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας, ενώ οι ταινίες χαρακτηρίστηκαν από τους θεατές ως μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Οι διήμερες εκδηλώσεις συνέβαλαν στη γνωριμία των κατοίκων της Βέροιας τόσο με τον πολιτισμό της Κούβας (και στον τομέα του κινηματογράφου) όσο και με τον ίδιο τον πρέσβη,που απάντούσε πρόθυμα τόσο πριν όσο και μετά τις προβολές σε κάθε ερώτηση πολίτη που ήθελε να γνωριστεί μαζί του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής