breaking news Νέο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “SIAL CANADA 2024”

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “SIAL CANADA 2024”

        Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “SIAL CANADA 2024”, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις του “Palais des Congres” στο Μόντρεαλ του Καναδά.

        Η “SIAL Canada” δεν είναι μόνο το σημείο συνάντησης της Kαναδικής αγροδιατροφικής βιομηχανίας, αλλά και μια προνομιακή πύλη στην αμερικανική και διεθνή αγορά. Η έκθεση είναι μοναδική στο είδος της στον Καναδά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 800 εθνικούς και διεθνείς εκθέτες από 44 χώρες και καλωσορίζοντας περισσότερους από 21.000 επαγγελματίες επισκέπτες από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και 60 άλλες χώρες. Η “SIAL Canada” είναι η μόνη εθνική έκθεση που προσφέρει μια πλήρη σειρά προϊόντων διατροφής κάτω από μια στέγη, ενώ καλύπτει τις ανάγκες του λιανικού εμπορίου, των υπηρεσιών τροφίμων και των βιομηχανιών επεξεργασίας τροφίμων. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η “SIAL Canada” είναι ο ετήσιος επιχειρηματικός μοχλός κίνησης για χιλιάδες εταιρείες.

        Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτίθεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην έκθεση “SIAL CANADA 2024” με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και την περαιτέρω ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της στην αγορά του Καναδά, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο του marketing για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της, δεδομένου ότι η αγορά του Καναδά είναι μια από τις πλέον σημαντικές αγορές για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αξιοζήλευτη δυναμική και στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών αλλά και ελληνικών οίνων.

        Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024.       

          Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

          Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή),  2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου).

 

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής