breaking news Νέο

Κεντροαριστερές συγκλίσεις…αλλά ο καθένας στο κόμμα του!

Κεντροαριστερές συγκλίσεις…αλλά ο καθένας στο κόμμα του!

Στο ερώτημα «απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» κλήθηκαν να απαντήσουν οι Διονύσης Τεμπονέρας (μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), Μανώλης Χριστοδουλάκης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.), και Έφη Αχτσιόγλου (βουλεύτρια της Κ.Ο. Νέα Αριστερά) σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Κοινή συνισταμένη των τριών ομιλητών η διαπίστωση πως υπάρχει ανάγκη για σύγκλιση σε συγκεκριμένα πεδία της πολιτικής για μια διέξοδο προοπτικής της κοινωνίας απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη και συμφωνία πως παρά τα όσα τους χωρίζουν, υπάρχουν περισσότερα που ενώνουν τον προοδευτικό χώρο.

Μέχρι εκεί όμως καθώς και οι τρεις υπερασπίστηκαν το χώρο που ανήκουν λέγοντας πως η κοινή εμφάνιση δεν αφορά «συνενώσεις κομμάτων» ή «πρόβα συνεργασίας» αλλά μια συζήτηση που αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας.

Απάντηση, επί της ουσίας, 4 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές, δεν δόθηκε καμία. Μόνο γενικότητες που δεν συνιστούν εναλλακτική λύση, ενώπιον των ψηφοφόρων.

Ο ψηφοφόρος θα πάει στις ευρωεκλογές, έχοντας συγκεκριμένες επιλογές. Και στις εκλογές ο ψηφοφόρος δεν συζητά γενικώς και αορίστως, δεν αναζητά το νόημα της ζωής, ούτε σκέφτεται τη ματαιότητα των πάντων. Απλά ψηφίζει!

Καλή η πρωτοβουλία των «3», αλλά ενόψει εκλογών, οι ξεκάθαρες απαντήσεις έχουν νόημα, όπως ένα κοινό εκλογικό μέτωπο.

Aναπάντητο το ερώτημα! Κάποιος, κάπου, κάποτε…..


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής