breaking news Νέο

Στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ, κατεβαίνουν την Τρίτη οι αγρότες - Μπλόκο σε λιμάνια και τελωνεία

Στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ, κατεβαίνουν την Τρίτη οι αγρότες - Μπλόκο σε λιμάνια και τελωνεία

Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και με μπλόκα σε τελωνεία και λιμάνια κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Αυτό αποφάσισαν χθες σε μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια της Λάρισας με την παρουσία εκπροσώπων από τα περισσότερα μπλόκα της χώρας.

Το βράδι της προσεχούς Τρίτης 20 Φεβρουαρίου οι αγρότες με τα τρακτέρ τους κι αγροτικά οχήματα και μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν το δυναμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενώ όπως τόνισαν έχουν σκοπό να μείνουν στο κέντρο της Αθήνας τουλάχιστον για ένα 24ωρο!

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ναυλωθούν και πούλμαν ώστε να μεταφέρουν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα.

Ακόμα, όσοι μείνουν πίσω, θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια σε διάφορα σημεία της χώρας, για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση. 

Οι αγρότες θέλουν να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα τα τρακτέρ τους τουλάχιστον για 24 ώρες. Το πόσα τρακτέρ θα μπουν στην Αθήνα και πόσο θα μείνουν θα οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που θα γίνει με την αστυνομία έως την Δευτέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας είπε: «Αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα να συνεχίσουμε την κινητοποίηση για τα βασικά μας αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί και πιστεύουμε πως υπάρχει περιθώριο για λύση. Θα κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη με τα τρακτέρ, με αγροτικά μηχανήματα και με λεωφορεία. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Να αντιμετωπίσει ο λαός της Αθήνας τη συγκέντρωση αυτή σαν δική του συγκέντρωση γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μπορεί να φέρει ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στο τραπέζι της κάθε οικογένειας. Την ίδια μέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια με συναδέλφους που βρίσκονται πιο μακριά απο την Αθήνα. Θα συνεχίσουμε με κλεισίματα δρόμων, καλώντας τους φορείς να μας στηρίξουν για το μεγάλο συλλαλητήριο. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, χωράμε όλοι, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από τη Νίκαια και την Τρίτη θα κατακλύσουμε την Αθήνα. Εκεί, αναμένεται να φτάσουμε το βράδυ της Τρίτης» πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής