breaking news Νέο

Λύση του κουίζ!! - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Λύση του κουίζ!! - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Σε μία προηγούμενη παρέμβαση μου υπέβαλα ένα κουίζ:  μπορεί σ’ ένα αριστερό κόμμα να μην είναι αριστερός ο πρόεδρος; Ένα μέρος της λύσης δόθηκε στην φωτο που ανάρτησε το ζεύγος στην γιορτή των ερωτευμένων, το υπόλοιπο θα το αναπτύξω σε άλλη παρέμβαση μου!!Αναρωτιέσαι με λύπη :μπορεί ένα τέτοιο άτομο να είναι πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος; Μην βιαστεί κανείς να χαρακτηρίσει αυτόν  τον  προβληματισμό σαν πουριτανισμό. Η αυτοπροβολή του προσεγγίζει τον ναρκισσισμό ,η έκθεση της προσωπικής του ζωής το εκθέτουν ανεπανόρθωτα και του γυρίζει μπούμερανγκ! Το είχα επισημάνει παλαιότερα δημόσια να αποφύγει την συνεχή έκθεση της προσωπικής του ζωής για την αυτοπροστασία του.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών , που άλλοι έδωσαν την ζωή τους, άλλοι πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της στις φυλακές και τις εξορίες για την ανεξαρτησία , την κοινωνική δικαιοσύνη του λαού .Που να φανταζόταν  ότι θα υπήρχαν τέτοιοι επίγονοι να ηγούνταν ενός κόμματος της αριστεράς.

Είναι δεδομένο ότι προέρχεται από άλλο κόσμο , έχει δομήσει άλλο τρόπο σκέψης , κουλτούρας , συμπεριφοράς μακριά από τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Υπολείπεται κατά πολύ πολιτικής κρίσης, σκέψης ,αντίληψης και τελευταία αναδεικνύει και έλλειψη ηγετικής ικανότητας , γι’ αυτό καταφεύγει σε αυταρχικές μεθόδους για να επιβάλλει την άποψη του .Δεν προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του από την άγνοια για ζητήματα  της Ελληνικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα  π.χ για την πομπώδη έκφραση «…θα καταργήσω την βουλευτική ασυλία……»,αφού είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ή το άλλο που ανάφερε ευρωβουλευτής που ήταν ωτακουστής να λέει στον δεύτερο γύρο των ευρωεκλογών θα βγω πρώτος!!!!!  .

Τα μέλη για πρόεδρο ψήφισαν  και τους βγήκε …ηγεμόνας!!Για άλλους φοβόμασταν ότι θα οδηγούσαν το κόμμα στο 3% ,και τελικά ο κίνδυνος από αλλού έρχεται! Και να το επαναλάβω σ’ αυτήν την ζοφερή κατάσταση αν δεν αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη ,θα φέρουν ακέραια την ευθύνη και θα είναι ανώφελη η αυτοκριτική τους αύριο!!Να αφήσουν τα στασίδια στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και να δουν σοβαρά την λειτουργία του κόμματος .Είναι δυνατόν να ακυρώνονται εσωκομματικές εκλογές 4 μέρες πριν την διεξαγωγή τους για ένα καπρίτσιο – γιατί θα μπορούσε σε επόμενες εκλογές να γίνουν με ηλεκτρονικό σύστημα - ή να ανέχεστε τελεσίγραφα του προέδρου ότι όποιος δεν ψηφίσει νομοσχέδιο που εισάγει η κυβέρνηση θα έχει επιπτώσεις και σεις να πετάτε αετό;;Δεν αντιληφθήκατε ότι τον πρόεδρο δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική παρά η επικοινωνία; Δέστε την αψυχολόγητη παρέμβαση του στην εκδήλωση των «3».Μέχρι την προηγούμενη μέρα οι κονδυλοφόροι ταλιμπάν του, κατακεραύνωναν τον Τεμπονέρα για την συμμετοχή του και την επόμενη έκαναν μία θεαματική πιρουέτα που θα την ζήλευε και η Κομανέτσι και εξυμνούσαν τον ακομπλεξάριστο , το «θάρρος» του και πολλά άλλα.. Για κάποιους γυρολόγους  και επανεμφανιζόμενους αναλυτές θα ασχοληθούμε αργότερα!

Πρόεδρε επειδή σε τοποθετήσεις σου κατέληγες : εγώ δεν θα σας προδώσω, νομίζω ήρθε η ώρα να το αποδείξεις. Επειδή όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο , και δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης , η μεγαλύτερη προσφορά σου θα είναι να ανοίξεις τον δρόμο για την εκλογή νέας ηγεσίας. Θα σε ευγνωμονεί ο κόσμος της αριστεράς αν ανοίξεις την διαδικασία για να συγχρωτιστεί η ηγεσία με τις αρχές της αριστεράς.

Δεν τόχεις πρόεδρε! Μπορεί να είσαι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, καλός μάνατζερ όμως τώρα παίζεις σε ξένο και άγνωστο χώρο! Τα μέλη και στελέχη δεν μπορεί  να τα αντιμετωπίζεις σαν μετόχους της εταιρείας σου.

 

Γιώργος Κακαφίκας 

Βέροια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής