breaking news Νέο

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια

  • Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια

Προσκλητήριο συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις μεγάλες μάχες απέναντι στα εργατικά λαϊκά προβλήματα που οξύνονται και θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, αλλά και στις ευρωεκλογές απηύθυνε ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου 17/2 σε εκδήλωση της ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ, στη Βέροια. 

«Στις 9 Ιούνη να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», είπε και ταυτόχρονα σάλπισε προσκλητήριο μάχης μπροστά στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, τονίζοντας ότι μπορεί να αφήσει το στίγμα της, να αφήσει αποκρυσταλλώματα, για να είναι οι αγώνες πιο μαχητικοί, πιο μαζικοί, πιο αποτελεσματικοί. Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος ανέφερε ότι η κυβερνητική πολιτική, με το «φιλί ζωής» των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θυσιάζει τις ζωές και τις ανάγκες του λαού στο βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας. «Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας μας, η αλληλεγγύη, είναι ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτή την επίθεση. Αλλά είναι και δόρυ. Ακολουθώντας αυτό τον δρόμο είχαμε επιμέρους κατακτήσεις, αποσπάσεις. Εμποδίστηκαν πλειστηριασμοί και εξώσεις λαϊκών οικογενειών, χαμηλοσυνταξιούχων, ΑμεΑ. Εργαζόμενοι διεκδίκησαν και σε αρκετές περιπτώσεις πέτυχαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με μισθούς που δεν θα τελειώνουν στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, με ανθρώπινα ωράρια και σύγχρονα δικαιώματα, μέτρα ασφαλείας για να μην έχουμε έναν νεκρό εργάτη μέρα παρά - μέρα» σημείωσε. Ξεκαθάρισε ότι η ριζική αντιμετώπιση της ανέχειας, των προβλημάτων του λαού δεν χωρά μέσα στο στενό για τον λαό πλαίσιο του σημερινού συστήματος. Προϋποθέτει το σοσιαλισμό, την εργατική εξουσία, την κατάργηση του καπιταλιστικού κέρδους, της εκμετάλλευσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε να ξημερώσει κάποια μεγάλη μέρα, ως δια μαγείας! «Από σήμερα ριχνόμαστε στον αγώνα για να ανοίξει αυτή η προοπτική. Και όσο περισσότεροι μπαίνουν σε αυτή τη μάχη, όσο πιο πλατιά συνειδητοποιείται ότι αυτή είναι η λύση στα μεγάλα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, τόσο πιο επικίνδυνοι για το κεφάλαιο και την εξουσία του, άρα και πιο άμεσα αποτελεσματικοί, θα γίνονται οι αγώνες μας», υπογράμμισε.

Και ανέδειξε ότι σήμερα, το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στη συνδυασμένη πάλη απέναντι σε όλες τις πλευρές αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Εκεί χτίζονται οι βάσεις, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για να ισχυροποιηθεί κι άλλο το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, των κυβερνήσεων, της αντιλαϊκής συναίνεσης που προσφέρουν τα κόμματα του συστήματος. Για να μπει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά η ΕΕ, αυτή η φυλακή των λαών, που υπάρχει μόνο για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, τσακίζοντας κάθε λαϊκό δικαίωμα με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Τ.Ε Ημαθίας Γιάννη Τσεχελίδη και ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθημερινού αγώνα στη δουλειά και τη ζωή και δηλώνουν τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ. Μίλησαν η Εφη Μπατζηγιάννη, εργάτρια τροφίμων και συσκευάστρια, σε έναν κλάδο όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, ο Πέτρος Λεμόνης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πιερίων που μαζί με τους συναδέλφους του όλες τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στα μπλόκα, στο δικό τους μετερίζι μάχης για την επιβίωση και ο Κώστας Παπαδήμος, ορθοπαιδικός, Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ημαθίας που δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.


Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής