breaking news Νέο

Φτηνή προπαγάνδα για...πανάκριβη Υγεία -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Φτηνή προπαγάνδα για...πανάκριβη Υγεία  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Παρουσιάζοντας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τον... τιμοκατάλογο για τα απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά «φθηνά» προπαγανδιστικά επιχειρήματα προκειμένου να περάσει τη αντιδραστική-αντιλαϊκή αυτή πολιτική όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» στο λαό.

Η πρώτη κατηγορία «επιχειρημάτων» είναι αυτή που αφορά την παρουσίαση μιας σειράς εγχειρήσεων που θα είναι όπως υποστήριξε φθηνότερη στα δημόσια νοσοκομεία από ότι στα ιδιωτικά. Αντί δηλαδή για δωρεάν εγχειρήσεις μας κάνει και τη «χάρη» υποτίθεται να πληρώνουμε φθηνότερα απ' ότι στους ιδιώτες, όμως μέσα στα δημόσια νοσοκομεία με τις δικές τους υποδομές που έχουμε πληρώσει από της φορολογία μας! Μας ζητά δηλαδή νόμιμο φακελάκι για το ...καλό μας. Αντί για προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και της δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα εμπορευματοποίησης της υγείας. Και φυσικά εδώ ας μην ξεχνάμε δύο πράγματα. Αφενός την επιδίωξη να απεμπλακεί στον μεγαλύτερο βαθμό ο κρατικός προϋπολογισμός από τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Αφετέρου ότι τα απογευματινά ιατρεία - πάλι επί πληρωμή των ασθενών - στα δημόσια νοσοκομεία που φτιάχτηκαν επί ΠΑΣΟΚ και γιγαντώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη κατηγορία «επιχειρημάτων» αφορά τις αμοιβές του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού που θα συμμετάσχει και την «ταρίφα» που ανακοίνωσε. Αντί για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, μόνιμο προσωπικό και απάντηση στα όσα ζητούν οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, τους «κλείνει πονηρά το μάτι» θέλοντας να τους μετατρέψει σε «συνένοχους» της πολιτικής του. Τους λέει απλά : «αν θέλετε να αυξήσετε τους μισθούς σας , κάντε χειρουργεία τα απογεύματα»

Πρόκειται λοιπόν για έωλα «επιχειρήματα» που θα τα πληρώσει πρώτιστα ο λαός γιατί εκ των πραγμάτων θα βάλει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει τη υγεία του. Η «αδυναμία» του δημόσιου συστήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών οφείλεται στην πολιτική που αντιμετωπίζει τη λαϊκή Υγεία ως «κόστος» που εκφράζεται και με τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής. Εάν οι κυβερνήσεις - τωρινή και προηγούμενες - ανησυχούσαν για τις μακροχρόνιες αναμονές για χειρουργεία και τις σοβαρές τους συνέπειες στην υγεία του λαού, θα είχαν προσλάβει όλο το αναγκαίο προσωπικό, θα καταργούσαν τις περικοπές των μισθών, θα είχαν ανοίξει χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ανάνηψης και ΜΕΘ, ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα χειρουργεία και το απόγευμα χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να πληρώσει τίποτα επιπλέον.Να γιατί χρειάζεται οργανωμένος, μαζικός, συντονισμένος αγώνας για την αποτροπή της προοπτικής αυτής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής