breaking news Νέο

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για τα τέλη κυκλοφορίας στη Βέροια

  • Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για τα τέλη κυκλοφορίας στη Βέροια
  • Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για τα τέλη κυκλοφορίας στη Βέροια
  • Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για τα τέλη κυκλοφορίας στη Βέροια

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη (21/2) οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων για το ύψος του ποσού της καταβολής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να εξισώσει το ποσό των τελών κυκλοφορίας που καταβάλλουν με εκείνο των ιδιοκτητών υπεραστικών λεωφορείων. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη.

Στους δρόμους βγήκαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και στη Βέροια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Παρέταξαν σε ένδειξη διαμαρτυριας τα οχήματά τους κατά μήκος της οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ 16 λεωφορεία έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος Απόστολος Εμμανουηλίδης και μέλη της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού – Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο δήμαρχο Βέροιας και στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Το ψήφισμα στην Αντιπεριφερέρεια Ημαθίας παρέλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Μουρτζίλας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Ο κ. Εμμανουηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Το 35% των οχημάτων μας κυκλοφορεί σε ξένα οδικά δίκτυα και άρα πρόκειται για κατάφορη αδικία«, ενώ όσον αφορά την περιοχή μας σημείωσε ότι: «Η Ημαθία πρωτοστατεί στις μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων και είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης του Νομού Ημαθίας».

Σχετική επερώτηση στη Βουλή, για το θέμα έχουν καταθέσει 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, όπως ανέφερε ο κ. Εμμανουηλίδης, απαιτώντας από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη να απαντήσει και στους βουλευτές και στους ίδιους.

 

Υπόμνημα στο δήμαρχο Βέροιας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Υπόμνημα με το βασικό τους αίτημα για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. με αυτών των ΚΤΕΛ, παρέδωσαν στο δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος – Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων, κ. Απόστολος Εμμανουηλίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Ημαθίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», κ. Γεώργιος Χορμόβας.

Οι επαγγελματίες εξέθεσαν στο δήμαρχο το ζήτημα της καταβολής διπλάσιου ποσού τελών κυκλοφορίας σε σχέση με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία. Όπως τόνισαν, ο κλάδος τους ήταν από τους πρώτους που επλήγη την περίοδο της πανδημίας και δεν έχει ανακάμψει λόγω των πολέμων σε Ουκρανία και Ισραήλ, των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία και της ακρίβειας που παρατηρείται σε καύσιμα, ελαστικά, λιπαντικά κτλ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε, αίτημά τους για εξίσωση των τελών κυκλοφορίας, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Βέροιας, καθώς η δραστηριότητά τους θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.


Μουρτζίλας-Εμμανουηλίδης
Υπόμνημα ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων στο δήμαρχο Βέροιας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής