breaking news Νέο

Προοδευτική Αντεπίθεση - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Προοδευτική Αντεπίθεση - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Προοδευτική Αντεπίθεση :

Α .Με ποιον! Εμπνέει ,συσπειρώνει, παράγει πολιτική , έχει αριστερή σκέψη , κουλτούρα ο επικεφαλής; ΟΧΙ! Ήταν εμφάνιση , στυλ στο συνέδριο του κόμματος στο ανώτερο σώμα; Πού νόμιζε ότι απευθυνόταν :στους συνέδρους ενός αριστερού κόμματος ή στους εκλέκτορες του Δημοκρατικού  κόμματος των ΗΠΑ;;

Β. Με ποιους! Υπάρχει υποκείμενο που μπορεί να  την σηκώσει; ΟΧΙ !Οι οργανώσεις είναι εγκαταλειμμένες και απαξιωμένες! Η αδιαμεσολάβητη επαφή είναι το όχημα για ένα αρχηγικό κόμμα , που δεν τις χρειάζεται. Το ερωτηματολόγιο  είναι φενάκη , υποκριτικό , το κάλυμμα για να υλοποιηθεί ο στόχος .Πού εντοπίζεται η συμμετοχή, και πώς μπορείς να συνθέσεις τόσες ακαθόριστες και πολλές φορές αντιφατικές σκέψεις. Βάζουμε τα ερωτήματα για να δείξουμε ότι υπολογίζουμε την βάση . Θα είναι σαν τις εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές ,αφού δύο τουλάχιστον γνωστοποίησαν την υποψηφιότητα τους από τώρα!!!

Γ. Προς τα πού! Προς το «άχρωμο , άοσμο , άγευστο» ελληνικό όνειρο ;Δηλαδή στόχος της αριστεράς θα είναι να προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα το αμερικάνικο όνειρο; Τόσοι αγώνες τόσες θυσίες για τέτοιο οπορτουνισμό; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών. Από τέτοια μήτρα είμαστε βγαλμένοι. Μπορεί να στέκει ο πανηγυρισμός του επικεφαλής ενός κόμματος της αριστεράς με τον σύντροφο του για την ψήφιση ενός κυβερνητικού νομοσχέδιου που αφορά κοινωνικά δικαιώματα μιας μειοψηφίας; Ούτε αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα των αγροτών, ούτε ότι αν θα υποχωρούσε η κυβέρνηση και απέσυρε τον νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ή  θα προχωρούσε σε νομοθετική ενίσχυση του ΕΣΥ , η  στην μείωση της ακρίβειας κλπ δεν θα γίνονταν τέτοια γλέντια!!Προφανώς είναι προσωπικό του δικαίωμα αλλά να μην ξεχνά ότι είναι πρόεδρος ενός κόμματος. Είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που θέλει , όμως δεν μπορεί να είναι σ’ αυτήν την θέση. Δεν είναι συντηρητισμός ο κόσμος να βρίσκεται στους δρόμους , στα χαρακώματα για την υπεράσπιση των αιτημάτων τους και εσύ να ανάγεις σαν κυρίαρχο αυτό το δικαίωμα , να δημιουργείς κλυδωνισμούς στο κόμμα , να ξεπλένεις τον αυταρχισμό ,την αντιλαικότητα της κυβέρνησης που πρόσφατα καταψηφίστηκε  για την παραβίαση του κράτους δικαίου . Δεν συνειδητοποιείς ότι γίνεσαι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ ;Αμέσως ο πρωθυπουργός πρόβαλε το φιλελεύθερο πρόσωπο στην Ευρώπη προσπαθώντας να «γλυκάνει» την καταδίκη. Δεν αντιλέγει κανείς να υπερασπιζόμαστε κάθε κοινωνικό δικαίωμα όμως άλλο η υπερβολή που χρησιμοποιήθηκε .

Και από εδώ πάλι πηγάζει το σοβαρό ερώτημα : ποια ήταν η αντίδραση των προβεβλημένων στελεχών για να αποτρέψουν αυτόν τον κατήφορο. Δεν αντιλήφθηκαν ότι στραβά αρμενίζουμε; Δεν βλέπουν τον κατήφορο που βαδίζει το κόμμα , την δημοσκοπική  ένδεια, που άλλες τον κατατάσσουν τρίτο με μικρή απόσταση από τον τέταρτο , άλλες με μονοψήφιο αριθμό;

Η  λυτρωτική παρέμβαση του Τσίπρα ανοίγει τον δρόμο της απαλλαγής από έναν απολίτικο , αυταρχικό , νάρκισσο πρόεδρο, που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Το πρώτο μέλημα σας να είναι η συσπείρωση σας , αφήνοντας στην άκρη μικροδιαφορές , μικροεγωισμούς , μικροφιλοδοξίες και βάλτε στόχο την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η τελευταία ευκαιρία! Αλλιώς τι μερίδιο να διεκδικήσεις από ένα «κουφάρι»!!!!!!Όλοι τώρα θα κριθείτε. Αφήστε τους βερμπαλισμούς , τα επικοινωνιακά τρυκ και όλοι μαζί συντεταγμένοι να αντιμετωπίσετε αυτήν την ζοφερή κατάσταση. Ο Κασελάκης είναι δύσκολος αντίπαλος  είναι γνώστης στο επικοινωνιακό παιχνίδι και όλο αυτό το διάστημα της προεδρίας του μπορεί να μην παρήγαγε πολιτική όμως δημιούργησε αρκετούς οπαδούς και χειροκροτητές!

Είναι κρίσιμες οι στιγμές .Θα επανέλθουμε..

 

Γιώργος Κακαφίκας 

Βέροια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής