breaking news Νέο

Με επιτυχία η ημερίδα χορού που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Με επιτυχία η ημερίδα χορού που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργάνωσε μια ξεχωριστή ημερίδα χορού, αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς των περιοχών του Πόντου. Η ημερίδα με τίτλο "Ο χορός στην Πατρίδα" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό μας κέντρο στο Πανόραμα της Βέροιας, με έναρξη στις 10.30 π.μ.

 Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης  Βέροιας κ. Καπουρτίδης Χαράλαμπος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τη σκυτάλη πήρε ο χοροδιδάσκαλος της Λέσχης κ. Ιντζεβίδης Βαγγέλης  οποίος παρουσίασε τους εισηγητές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούν τους ποντιακούς χορούς από τους κυρίους Νίκο Ζουρνατζίδη και Γιώργο Κασαμπαλίδη  και δόθηκε σημαντικός χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων στο τέλος της κάθε εισήγησης.

            Σημαντικό στοιχείο της ημερίδας  ήταν  η  ζωντανή παρουσίαση των χορών με τη συμμετοχή των χορευτών και των χοροδιδασκάλων, υπό την καθοδήγηση  των εισηγητών. Στη λύρα συνόδευσαν  ο Μιχάλης Κασαμπαλίδης και ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης ενώ  στο νταούλι ήταν  ο Ανδρέας Νικηφορίδης.

            Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δήμου Βέροιας κ. Γρηγοριάδης  Καλλίστρατος ,ο πρώην πρόεδρος της Λέσχης και αριστίδην μέλος του σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Ζευγαρόπουλος  Λάζαρος και  η συγγραφέας  κ. Πιπερίδου Ελένη. 

          

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                    Η Γ. Γραμματέας
Καπουρτίδης Χαράλαμπος                Τογκουσίδου Ευαγγελία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής