breaking news Νέο

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η. : Τα μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία έχουν οδυνηρές συνέπειες για ασθενείς και υγειονομικούς

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η. : Τα μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία έχουν οδυνηρές συνέπειες για ασθενείς και υγειονομικούς

Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ν. Ημαθίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η.), παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, για τα προβλήματα  στο χώρο της Υγείας, που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική απεργία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, από το δυστύχημα των Τεμπών.

«Η κατάσταση είναι τραγική στα νοσοκομεία της περιοχής μας και ιδιαίτερα από την πανδημία και μετά έχει ενταθεί. Ολόκληρα τμήματα κινδυνεύουν να κλείσουν»,  ανέφεραν ο πρόεδρος Γιώργος Καρτσιούνης και ο γραμματέας, παιδίατρος του Νοσοκομείου Νάουσας, Κώστας Παπαδήμος, παρουσιάζοντας με αναλυτικά παραδείγματα το δράμα που ζουν ασθενείς και υγειονομικοί στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ημαθίας.

Μίλησαν για τις ελλείψεις και τις τεράστιες αναμονές σε τακτικά ιατρεία σε βασικές ειδικότητες, για τις βασικές διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν σχεδόν ...παραδοθεί στα ιδιωτικά διαγνωστικά κ.α. Τόνισαν ότι νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, με συνεχείς μετακινήσεις, οφειλόμενα ρεπό, διπλοβάρδιες και υπερεφημέρευση των γιατρών, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και υγειονομικούς.

«Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μία υψηλού επιπέδου υγεία προς τους πολίτες, στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα και νομιμοποιεί το «φακελάκι» με τα λεγόμενα απογευματινά χειρουργεία, που σε λίγο θα επεκταθούν και στα πρωινά ιατρεία. Είναι μία λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας, με κερδισμένους τους ιδιώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτσιούνης.

Η 'Ενωση Ιατρών ζητάει άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικου, μονιμοποίηση συμβασιούχων - επικουρικών και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής