breaking news Νέο

Απεργία της ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» σήμερα η χώρα. Ποιοι συμμετέχουν - Τι ισχύει για σχολεία και τράπεζες

Απεργία της ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» σήμερα η χώρα. Ποιοι συμμετέχουν - Τι ισχύει για  σχολεία και τράπεζες

Ένα χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη, στη «σκιά» της ακρίβειας που δοκιμάζει τα νοικοκυριά, εργαζόμενοι από σχεδόν όλους τους κλάδους συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες. Στα αεροδρόμια της χώρας θα εκτελούνται μόνο επείγουσες πτήσεις (αεροδιακομιδές) ενώ στα λιμάνια τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα. Επίσης στην απεργία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

 

Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) συντάσσεται με του άλλους κλάδους που κατέρχονται σε απεργία και καλεί τους καθηγητές να συμμετέχουν.

Στην απεργία συμμετέχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αν κάποιος καθηγητής του σχολείου συμμετέχει στην απεργία οι μαθητές θα έχουν «κενό» εκείνη την ώρα αλλά θα πάνε κανονικά στο σχολείο.

Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν αν κάποιος δάσκαλος θα συμμετάσχει στην απεργία για να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός (νηπιαγωγείο-δημοτικό) αποφασίσει ακόμα και νωρίς το πρωί να συμμετέχει στην απεργία, τότε οι γονείς θα πρέπει να βρουν «λύση».

Επί της ουσίας τα σχολεία σήμερα θα είναι κανονικά ανοιχτά και εξαρτάται από το πόσοι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στην απεργία.

 

Απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οι εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) συμμετέχουν στην απεργία διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αφού έχει γίνει «"επαίτης", απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για κάθε τι εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο».

 

«Λουκέτο» στις τράπεζες

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανακοίνωσε πως θα απεργήσει στις 28 Φεβρουαρίου.

 

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων

Με στάση εργασίας συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου 2024, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Η στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα γίνει από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.

 

ΑΔΕΔΥ: «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους»

Πρώτη κάλεσε σε απεργία η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους - αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.

Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής