breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Αιφνίδια αναχώρηση -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Αιφνίδια αναχώρηση -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Δυστυχώς, και λέω την λέξη με βαθιά επίγνωση του βάρους της λέξης. Δεν μπορούσε ο μέγας Κωνσταντίνος να αντέξει περισσότερο την αχαριστία των Αθηναίων πολιτών και ανεχώρησε προ ημερών για την πόλη της Βοστώνης, πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, ένθα και το πανεπιστήμιο του θρυλικού Harvard. Εκεί πήγε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας για να διδάξει πολιτική στους πολιτικούς όλου του πλανήτη μετά της γνώσεις που απέκτησε από τις πόλεις στις Κουκουβάουνες και την θρυλική Δομνίστα  της Ευρυτανίας. Γνώσεις επί γνώσεων συγκεντρώθηκαν στο ευρύ και καλοσυνάτο κρανίο του. Αποφάσισαν οι Αμερικάνοι να διοχετεύσουν αυτή την πεφωτισμένη γνώση στους μελλοντικούς αρχηγούς κρατών όπως η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και άλλες ευημερούσες χώρες της Αφρικής της φυλής Τούτσι. Επίσης θα διδάξει μεγάλη διδαχή στους  Νοτιοαμερικανούς απογόνους  των Ινκας του Περού και των Αζτέκων του Μεξικού.  Ο Φασισμός των Ισπανών με τον Πιζάρο και τον Κορτέζ είχε φθάσει στο τέλος του. Ώρα για μόρφωση και παράδοση των μεταλλευμάτων στους απόγονους του Αλ Καπόνε και του Ντίλιγκερ στο Σικάγο .Όλοι τους μορφωμένα παιδιά, από βυζαντινές οικογένειες.  Η αλητεία και η κλεψιά έλαβεν τέλος. Εντιμότης, ακεραιότης και παχυλός μισθός στον διδάσκοντα. Όχι μπαρζακανιές και λωποδυτιές, είμαστε σοβαρός κόσμος, όχι και τόσο από αστείους ανθρώπους!

Από αυτή τη σχολή θα βγούνε αύριο αξιόμαχοι πολιτικοί ικανοί να διοικήσουν  τις χώρες προέλευσής τους και αν χρειασθεί να προφυλάξουν τους λαούς τους από τυχόν ρύπους της ατμόσφαιρας του Αμαζονίου ή της βιομηχανικής περιοχής Θηβών

όπως σωστά εδιδάχθη και έπραξε ο μεγάλος σοσιαλιστής  Andreas συνεπικουρούμενος από τον επίσης μεγάλο οικονομολόγο Gerasimos κατά την σφράγιση του Πίτσου, της Ιζολα και του Αριστόβουλου Πετζετάκη. Μέσω του Harvard κινούνται συντεταγμένα, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά και αρχίζουμε πάλι μετά από την αρχή. Liberté, Égalité, Fraternité)- Katastrofen. Στο τέλος όλα αυτά τα καλά παιδιά που βγαίνουν από το Αμερικανικό πανεπιστήμιο το γυρίζουν επί το γερμανικότερον.

Κοντά τώρα στον Κώστα θα βρίσκεται συνεχώς προστάτης και επί σκοπόν, η ωραιοτάτη  και μορφωμένη στο έπακρον ερίτιμος σύζυγος  Σία. Όχι CIA και πάει πουθενά αλλού ο νούς σας. Κέρβερος κι αυτή στα συμφέροντα του κράτους (μάλλον του δικού μας, απ  ότι δείχνουν τα πράγματα). Δοκιμασμένη κοπέλα σε όλη της τη ζωή, πάντα δίπλα στο κόμμα ακόμη και στις δύσκολες εποχές που στήριξε και το δίδυμο Σεργουλόπουλος-Καπουτζίδης.  Ισχυρή δυάδα, άντεξε όλο το πίσω βάρος της άμυνας.

Αύριο μεθαύριο θα γυρίσει ο Κώστας Μπακογιάννης με άλλον αέρα, μάλλον με τον αέρα του Andreas, και θα δεί, θα προσπαθήσει κι αυτός  να εξασφαλίσει με λουκέτα ασφαλείας ταβέρνες και περίπτερα και ό,τι άλλο θα έχει απομείνει και θα θυμίζει τις απώλειες από την οικογένεια Παπανδρέου. Η μόρφωσή του θα φανεί πολύ γρήγορα, θα το δείτε και δεν θα το πιστεύετε. Υπομονή με μηδέν αναπνοή!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής