breaking news Νέο

Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με πρόσθετους πόρους ύψους 40 εκατ. €

Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με πρόσθετους πόρους ύψους 40 εκατ. €

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξιοποίηση των πρόσθετων πόρων που διέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο, με συνολικούς πλέον δημόσιους πόρους 61,5 εκατ. ευρώ διαμορφώνει συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους έως 107 εκατ. ευρώ. Παρέχει τη δυνατότητα δανείων έως 25.000 ευρώ σε αγροτικές επιχειρήσεις συνδυασμένα με επιδότηση επιτοκίου για τα 2 πρώτα έτη και κάλυψη δαπανών mentoring.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφών των Επιχειρησιακών Συμφωνιών με τις 7 συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Παγκρήτια, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων) επομένως το Ταμείο είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά για υποβολή αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας KYC – Know Your Customer της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δημιουργήθηκε για να παρέχει συγχρηματοδοτούμενα δάνεια προκειμένου να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.

Ο στόχος του Ταμείου υλοποιείται μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους, αφού το 50% του κεφαλαίου κάθε δανείου είναι άτοκο, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής