breaking news Νέο

Την Τρίτη 12 Μαρτίου τα εγκαίνια του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου!

Την Τρίτη 12 Μαρτίου τα εγκαίνια του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου!

Με αισθήματα χαράς και αγαλλιάσεως η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώνει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι κατά το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα τελεστούν τα εγκαίνια του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά θα τελεστεί η Ακολουθία του Καταρτισμού των Ιερών Λειψάνων και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 7:00 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος, η Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων, η Τελετή Εγκαινίων και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο για την 202η επέτειο της Μάχης της Δοβρά (12 Μαρτίου 1822).

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού, θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και στον Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο, ενώ θα τεθούν σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των δύο Αγίων της Εκκλησίας.

Η Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας μετά την αναγραφή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Οσίου Γερασίμου στις αγιολογικές δέλτους της Εκκλησίας μας διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον νεοφανή Άγιο Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, Γέροντα του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος έλαβε από τον Όσιο τη μοναχική κουρά στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, στο Άγιον Όρος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής