breaking news Νέο

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων νομού Ημαθίας : Εργασίες σε κτίρια συνοδείας της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων νομού Ημαθίας : Εργασίες σε κτίρια συνοδείας της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας

Αξιότιμοι κ.κ.

Η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας προστατεύεται από την ελληνική έννομη τάξη και τις αντίστοιχες διεθνείς συνθήκες, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί στο παρόν και να παραχωρηθεί στις μελλοντικές γενιές.

Όσον αφορά στην Παλαιά Μητρόπολη και τις επιλογές σε σχέση με τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ημαθίας, μέσω του ΔΣ του, καταθέτει στην κοινωνία της πόλης, η οποία εκφράζει εύλογες και χρήσιμες ανησυχίες, την άποψή του.

Πρωτίστως, οι επεμβάσεις γίνονται με υπάρχουσα μελέτη.  Επιπροσθέτως η μελέτη έχει εκπονηθεί από Αρχιτέκτονες και  έχει λάβει έγκριση από το ΚΑΣ που είναι στην αρμοδιότητα του  Υπουργείου Πολιτισμού. Τέλος, τα τρία κτήρια συνοδείας της Παλαιάς Μητρόπολης στα οποία γίνονται εργασίες σήμερα είναι ήδη κηρυγμένα διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειωτέον, ο ρόλος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων είναι επιστημονικός, συμβουλευτικός και όχι ελεγκτικός και με την παρούσα ανακοίνωσή του εκφράζει την συλλογική του θέση με μοναδικό σκοπό να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργιά του συνόλου του κλάδου και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας χωρίς την προώθηση ατομικών και προσωπικών πεποιθήσεων.

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος   

Δημήτριος Α. Καπρίνης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής